kele
perec1
garas1
63. évfolyam
34. szám
Megjelenés:
2019. 08. 22.
kiscim3419
 

Sportmix - hírek röviden

sport U11nafta0619Zalaegerszegen harmadikak lettek

Vasárnap a Nafta 1903 U11-es utánpótláscsapata erős teremfocitornán szerepelt Zalaegerszegen, ahol Gerenčer Borut edző vezetésével a kitűnő harmadik helyezést érték el. A hatcsapatos körmérkőzéses rendszerben a lendvai fiatalok 1:0-s és 2:1-s győzelmet szereztek a Jaz GU-Süd és a Kaposvári Rákoczi ellen, valamint 2:2-es és 0:0-s döntetlent játszottak a BFC Siófokkal és a Haladás VSE-vel. Az egyedüli vereséget a ZTE növendékei mérték a kék-fehérekre, 3:2 lett a mérkőzés végeredménye. A Naftánál Kolman, Kulčar, Somi, Pamič, Horváth, Hertl, Gjuran, Vida, Kapun, Žoldoš és Plevel játszott.

F.h.m.

 

A negyedik helyre kapaszkodtak

Megszerezte első idegenbeli győzelmét a Muránia felnőtt röplabdacsapata a harmadosztály 11. fordulójában. A lendvai felállás Mežica csapatát verte 3:1-re (25:18, 25:12, 20:25, 25:19). A harmadik játszmában kissé megingott a fiatal lendvai csapat és visszaesett a játéka, így nem tudták sima győzelemmel zárni a találkozót. A negyedik szettben viszont nem engedtek, a csapat ismét összerázódott és végül győzelemnek örülhettek. A sikerrel a Muránia a tabellán egy helyet előrelépve a negyedik helyen áll.

hs

 

Edzőváltás Petesházán

A petesházi labdarúgóklubnál edzőváltás történt a bajnokság tavaszi felkészülésének megkezdése előtt. A klub közös megállapodással szerződést bontott Leček Avgust edzővel, akinek a helyét a kispadon a muraszerdahelyi Rob Darko vállalta el fél évre. Amint a távozóban lévő Leček elmondta, a csapat felé nagyok voltak az elvárások az idei összevont lendvai körzeti ligában, amit a rendszeres edzéslátogatás hiányában és a rövid kispad miatt ősszel nem tudtak teljesíteni. A másfél éve működő klub elnöke, Ribarič Tibor kifejtette, a február 16-án induló felkészülésre négy új játékossal erősítik a csapatot, az alapozási mérkőzések egyeztetése pedig folyamatban van.

hs

 

Norčič és Dervarič az év sportolója Marácon

Marác Község és a Maráci Sportszövetség szervezésében múlt pénteken Tešanovcin 21. alkalommal rendezték meg az Év Sportolója 2018 rendezvényt. A szavazatok alapján az elmúlt évben a legjobb sportoló címet a hölgyeknél Dervarič Petra gyeplabdázó, a szlovén gyeplabda-válogatott tagja érdemelte ki, a férfiaknál Norčič Luka asztaliteniszező lett az év sportolója. Az egyesületek kategóriájában a Mlajtinci Kispályás Labdarúgóklub nyerte el a legjobbnak járó címet.  

Az ígéretes sportolók mezőnyében elismerést vehettek át Vöröš Ema és Sambt Jožek gyeplabdázók, Skledar Gal atléta, Kocet Jan futballista, Lipič Jan, illetve Smodiš Jure és Smodiš Rok asztaliteniszezők. A község több oktatási intézményét, közöttük a Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskolát is a sport népszerűsítéséért elismerésben részesítették. Az év legjobb szakmunkatársának járó plakettet a szentlászlói Vukan Slavko vehette át, 40 éves működésért pedig a Filovci Sportegyesület kapott elismerést. A díjazottaknak a címeket Glavač Marác Alojz polgármester, valamint Recek Branko, a sportszövetség elnöke és Ferencek Štefan alelnök adta át, a rendezvényt pedig az Aeternum kvintett tette ünnepélyesebbé.

F.h.m. 

 

Bronzérem az öregfiúknak

A Nafta öregfiúcsapata idén is részt vett az öregfiúk hagyományos teremfocitornáján. Az ötcsapatos, körmérkőzéses rendszerű tornán a Nafta két győzelem és két vereség után a megmérettetést a harmadik helyen zárta. A lendvai csapat 2:0-s és 4:0-s győzelmet szerzett Szombathely és a Rekreációs focisták csapata ellen, majd 1:0-s és 1:2-es vereséget szenvedett a Mura veteránjaitól és a muraszombati Old boys felállástól. A teremfocitornát a Mura nyerte az Old boys és a Nafta előtt.

Az 50 év feletti lendvai öregfiúk csapatát Kiraly, Pečelin, Horváth, Šabjan, Herceg, Drvarič, Kerek, Novak és Meselič alkotta.

F.h.m.

 

A mezőny közepén zártak

A muraszombati Radenska Pomgrad Sakkegyesület megszervezte a harmadik hétvégi gyorslépéses sakktornát, amelyen 39 magyar, horvát, bosnyák, osztrák és szlovén sakkozó ült asztalhoz. A Lendvai Sakkegyesületet Žalik Kristijan és Baša Vili képviselte, mindketten öt ponttal zárták a versenyt; Žalik a 17., Baša a 18. helyet szerezte meg. A tornagyőzelmet Gjuran Denis előtt a bosnyák Marčeta Predrag szerezte meg.

F.h.m.

 

Szép iskolai íjászeredmények

sport ij06191A területi általános és középiskolai teremíjászversenyt idén Vavta Vas településen rendezték szombaton, ahol 124 iskolás ragadott íjat. A Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskolát és az 1. Sz. Lendvai KÁI-t a Lendvai Íjászklub tagjai képviselték és remek eredményeket értek el. A 7–9. osztályosok mezőnyében Horvat Niko olimpiai íjjal első, Komaricki Nik 10. lett, míg Biro Mihael csigás íjjal a második helyet szerezte meg.

sport ij06192A 4–6. osztály tanulói közül csigás íjjal Kuzma Tian örülhetett a győzelemnek, Odar Bratkovič Aljaž barebow íjjal a hatodik helyen végzett. sport ij06193Az első harmad korosztályában felvonuló versenyzők között barebow versenyszámban Horvat Tea és Söke Sandro lecsúszott a dobogóról és negyedik lett, Odar Bratkovič Bor az ötödik, Tibaut Darij a hatodik helyen fejezte be az iskolai versenyt. A göntérházi iskola egyedüli képviselője Vuk Vasilij barebow íjjal a 4–6. osztályosok között a második legjobb eredményt érte el.

A Lendvai KÁI tanulói – Horvat Niko, Biro Mihael és Odar Bratkovič Aljaž – csapatban a kitűnő második helyet szerezték meg.

hs

 

Magabiztos győzelem

A Maribori Tekeliga 15. fordulójában a lendvai férficsapat fölényesen, 6:2-re (3050:2860 fa) győzött Miklavž ellen. Párbajában Horvat 654, Zadravec 528, Tisovič 492 és Potočnik 518 döntött fával győzött, míg Radakovič és Matko alulmaradt. A lendvaiak továbbra is két pont előnnyel vezetik az összesítést a maribori Lokomotiva tekézői előtt.

F.h.m.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben