kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Sportmix - hírek röviden

sport judo1019Denša ezüstérme az országos bajnokságon

Vasárnap Koperben rendezték meg az országos ifjúsági cselgáncsbajnokságot, amelyen jelent volt a lendvai KBV versenyzője, Denša Luka is. A fiatal cselgáncstehetség remekül küzdött és a 60 kilogrammos súlycsoportban megszerezte a második helyet. Az idei ifjúsági bajnokságon 118 versenyző küzdött 30 klubból.

Hs

 

Dobogós tollaslabdázók

sport tollas1019A lendvai Mladost Tollaslabdaklub növendékei a Zgornja Kungotán rendezett nemzetközi Donut Kupán sikeresen szerepeltek és újabb érmekkel tértek haza. A 15 éves korosztályban Bedič Nika úgy egyéniben, mint párosban a szlovén Koman Majával a döntőben szenvedett vereséget, míg Gabor David bronzérmet szerzett a szlovén Koroša Markkal. Koša Iva a 13 éveseknél egyéni tornagyőzelemnek és páros ezüstéremnek örülhetett a szlovén Halič Vesnával. A 11 évesek küzdelmében Horvat Tija egyéniben és párosban a magyar Szabó Sárával az oldalán a dobogó legfelső fokára állhatott, a párosok versenye után pedig Jablanovec Tatjana és a horvát Bajić Ana nyakába is bronzérem került. Pahor Anel egyéniben a második helyet, valamint párosban a cseh Martinec Peterrel az első helyet harcolta ki. A tornán nyolc országból több mint száz fiatal tollasozó indult a dobogós helyezésekért.

Hs

 

 

A Nafta felkészülési meccse: Videm pri Ptuju – Nafta 1903 0:4 (0:1)

A tavaszi idény utolsó felkészülési megmérettetését szombaton idegenben játszotta a Nafta 1903. A harmadosztályú Videmet a lendvai csapat már az első félidőben megtörte, de a túlerő a folytatásban mutatkozott meg igazán. Az első félidő találatát Novinić Mitja egy gyönyörű távoli lövéssel szerezte meg, majd a félidő vége előtt a játékvezető piros lappal bűntette Prahić Igort, valamint egy hazai játékost is. A térfélcserét követően a nagyiramú játékkal a hazaiak nem tudtak lépést tartani, ami újabb három gólt eredményezett. Az előnyt Novinić növelte, aki egy jobb oldali beadást a 16-os széléről bombázott a hálóba. Majd egy gyors támadásban Bizjak Jaka elé került a labda, aki erős lövéssel a hazai kapu keresztléce alá lőtt. A 0:4-es végeredményt a második félidőben pályára lépő Balázs Zsolt állította be, miután Cvrtila Dino szabadrúgásánál a legmagasabbra ugrott a kapu előtt.

A Nafta kezdőkerete: Raduha, Pirtovšek, Bizjak, Oštrek, Novinić, Zeljko, Prahić, Paku, Živko Vinko, Cvrtila. Tartalékjátékosok: Valentić, Šeruga. Grabant B., Malešević, Zagorec, Leuštek, Grabant P., Balázs.

F.h.m.

 

Hátrányból vágnak vissza

Meglepetésre nyerni tudott vasárnap a Lindau ellen a rájátszás első körének első meccsén a Muraszombat kosárlabdacsapata. Ráadásul az alapszakaszban a sereghajtó helyen záró együttes a 66:72-es (16:19, 22:19, 21:18, 7:16) győzelmet idegenben, Lendván szerezte meg.  

A hazaiak úgy vágtak neki a mérkőzésnek, hogy négy kulcsjátékosuk hiányzott a felállásból: az idény legeredményesebb pontszerzője, Frančič Dušan, a palánk alatt Horvatič Sandi, Kuk Saša és az irányító, Tvrtko Balaž is. Ennek ellenére határozottan kezdte a mérkőzést a kispaddal együtt hétfős állomány, amely agresszív játékkal és jó védekezéssel tört a győzelemre.

A pontszerzést valamivel jobban mégis a vendégek kezdték, és az első negyedet 19:16-os előnnyel zárták. A hazaiak a hátrányt eredményes játékkal, távoli dobásokkal a félidő végére ledolgozták, és 38:38-as döntetlennel mentek a pihenőre. A folytatásban is fej-fej mellett haladt a két csapat, a harmadik negyedet a Lindau zárta hárompontos előnnyel. Az utolsó negyedben a győzelem lehetősége mindkét csapat kezében ott volt, de a vendégek használták ki jobban a lehetőségeket. Részben a vitatható játékvezetői döntések és a hazai játékosok pontatlan dobásai miatt a Lindau hazai pályán az első összecsapásban 66:72-re alulmaradt. A vereséggel a Lindau nehéz helyzetbe került: a jövő heti visszavágón kizárólag győzelem esetén marad meg a remény, hogy az így kiharcolt harmadik mérkőzéssel bekerüljön a négy csapat döntő tornájára.  

A csapat pontjainak jelentős részét Rantaša Denis (24), Zrna Dejan (21) és Hozjan Tomas (17) szerezte. A csapat eredményéhez Gönc Beno, Horvatič Gorazd, Čeke Matej és Močnek Otto is hozzájárult.

F.h.m.

 

Fellélegezhetnek az élen

A Maribori Tekeliga 18. fordulójában a lendvai klub és a maribori Lokomotiva, a két éllovas csapat csapott össze Mariborban. A lendvaiak nagyarányú, 6:2-es (3098:3002 fa) győzelmet arattak idegenben, amivel a bajnokság folytatásában kissé szabadabban lélegezhetnek. A győzelemmel ugyanis négy pontra növelték előnyüket a nyomukban lihegő Lokomotiva előtt az összesítésben. Az összecsapáson Horvat Jože 571, Šimon Janez 531, Zadravec Uroš 529 és Potočnik Bojan 508 fás győzelmet szerzett, Matko Milan és Tisovič Boris alulmaradtak párbajukban.

F.h.m.  

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben