kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Sportmix - hírek röviden

sport jezer1119Remekeltek a Jezero céllövői

A hétvégén Cserencsócon rendezték meg az országos sportlövészeti ligák hatodik, záró tornáját, ahol a dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület tagjai megerősítették év közben mutatott stabil teljesítményüket.

Az 1B országos bajnokság hatodik fordulójában Somogyi Péter, Kološa Franc és Car Franc a csapatmegmérettetést a második helyen zárta, egyéniben pedig ismét Somogyi győzött. A Jezero legjobb férficsapata a ligát a kitűnő harmadik helyen fejezte be, míg Somogyi veretlenül a liga első helyezettje lett. A cserencsóci megmérettetésen Somogyi 624,8 körrel álhatott a dobogó legfelső fokára, Kološa 15., Car 30. lett.

A serdülők mezőnyében Bakan Urisk Lena, Podgoršek Laura és Kolman Kaja csapatversenyben szintén a kiváló harmadik eredményt érte el. Egyéniben Bakan Urisk 397,9 körrel hetedik, Podgoršek 395,2 körrel kilencedik és Kolman 392,9 körrel 13. lett. A versenyen klubtársuk, Vuk Nika a 19., Ferencek Melani a 22. és Gavrič Saša a 24. helyet foglalta el. Mind a hat lővonalhoz álló fiatal versenyző nagyszerűen lőtt, amivel megerősítették a már meglőtt normát az országos bajnokságra. Az ifjúsági korosztályban Borsos Fanni magabiztosan, 622,5 körrel utasította maga mögé összes kihívóját. Kianec Melani is jól teljesített, 581,6 körrel a 13. lett, amivel szintén bejutott az országos bajnokságra. Az egyesület utánpótlás korosztályát Car Franc és Benkovič Tomaž vezette a záró tornán. Tkalec Maja a lendvai egyesületből a 16. helyen végzett a versenyen.

  

Alapozási mérkőzések

Olimpija – Dobronak 2:2 (0:1)

Az első alapozási meccsét szeles időben játszotta vasárnap a hosszúfalui Olimpija, s a vendéglátók számára változatosan alakult a találkozó. Miután az Olimpijának sikerült hátrányból fordítani, a véghajrában egyenlített a vendégcsapat. Az első félidőben 11-esből Lőrinc Jan szerzett vezetést Dobronaknak, majd a folytatásban Kozar Denis és Kepe Tihomir járt sikerrel a hazaiaknál. A mérkőzés végeredményét újabb büntetőből Meszelics Marko állította be.

Panonija – Šalovci 1:1 (1:1)

A lendvai körzeti liga felkészülési időszakában a gyertyánosi Panonija számos ígéretes helyzetéből csupán egyet tudott gólra váltani, még az első félidőben Horvat Tadej járt sikerrel.

Renkovci – Nafta Öregfiúk 1:1 (0:1)

A játékidő első felében egy ellentámadás során Drvarič Marjan passzát juttatta a hálóba Bedő Igor, amivel vezetést szereztek az öregfiúk. A folytatásban azonban a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a hazaiak éltek a lehetőséggel és kiegyenlítettek.

Nafta 1903 (U19) – Jurosvski dol 3:1 (1:1)

A Nafta ifjúsági csapata a felkészülési időszak záró fázisába érkezett, amelynek utolsó összecsapását a maribori körzeti ligás Jurovski dol felnőtt csapatával vívta vasárnap. Az első félidőben mindkét oldalon egy gól született, majd a folytatásban a hazaiak felülmúlták ellenfelüket és a lendvai műfüves pályán győzelemmel zárták a mérkőzést. A Naftának a találatokat Zrna Karlo, Novak David és Bistrović Leonardo szerezte. A szlovén bajnokság keleti másodosztályú utánpótlásligája tavaszi idényének szombati rajtján a Nafta Veržej csapatát látja vendégül a műfüves pályán.

F.h.m. 

 

Országos felnőtt cselgáncsbajnokság

A Szlovén Cselgáncsszövetség és a Lendvai Judo Klub szervezésében 2019. március 23-án, szombaton 10 órai kezdettel megrendezik a felnőttek és a fiatalabb serdülők (U16) országos cselgáncsbajnokságát az 1. Sz. lendvai Kétnyelvű Általános Iskolában.

Az országos cselgáncsbajnokságon 10 órától a legjobb szlovén cselgáncsozók vívnak meg az idei bajnoki címért, a serdülők 14 órakor lépnek a küzdőtérre.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Csupán egy győzelem

Miután múlt héten a Lendvai Bowlingklub megtartotta tisztújító közgyűlését, amelyen újra bizalmat kapott Gömbös Geza elnök, a hétvégén a ligaszereplések kerültek előtérbe. A 2. Szlovén Bowlingliga hatodik fordulójában Ptujban a lendvai csapat a hétkörös megmérettetésben csupán egy győzelmet tudott szerezni Zagorje I csapata ellen. A gyenge teljesítménnyel a csapat nem tudott elrugaszkodni a sereghajtó helyről. A ptuji torna végén Radakovič Dušan 1258 döntött fával 18., Topolnik Roman 1192 fával 23., Wolf Rudi 1188 fával 25. és Časar Marjan 1018 fával 27. lett.

A harmadikligás lendvai felállás a hatodik fordulóban – hasonlóan, mint a másodikligás csapat – rosszul szerepelt Ljubljanában. A négyfős csapat Könye Tibor, Golob Marjan, Kočar Majda és Könye Jožica felállásban az összecsapáson a legkevesebb (3530) fát döntötte, ami összesítésben az utolsó helyet jelentette.

f.h.m.

 

Másodszor is alulmaradtak

A Muravidéki Kosárlabdaliga rájátszásnak visszavágóján a második győzelmet is megszerezte Muraszombat a lendvai Lindau ellen, amivel bejutott a négyes döntőbe. A lendvai csapat ezúttal is elszalasztotta a lehetőséget és a március végi ljutomeri zárótornán csupán az ötödik helyért küzdhez meg a Tropicano Bistricaval.

Az első idényét játszó muraszombati csapat meglepetést szerzett a ligában, hiszen az alapszakasz sereghajtó helyéről verekedte magát a négy legjobb csapat küzdelmébe. A rájátszást két győzelemmel viszonylag könnyen nyerték a Lindau ellen. Ráadásul hazai pályán a lendvaiak számára sorsdöntő meccset 78:61-re (25:12, 24:12, 18:22, 11:15), nagyobb ellenállás nélkül vágták zsebre. 

A Lindau csak hét játékossal állt ki a vasárnapi visszavágóra, miközben az ellenfélnek majdnem dupla volt a játékosállománya. A mérkőzés legelején már előnyhöz jutott a vendégcsapat, bár a találkozó hátralévő idejében a hazaiak uralták a pályát. A száguldozó muraszombati kosarasok ellen nem talált ellenszert a Lindau az első félidőben. A fordításra a harmadik negyed elején villant fel némi remény, de a nagy hátránnyal és a jobb erőben lévő ellenféllel nem tudott megbirkózni a Horvatič Sandi, Zrna Dejan, Kuk Saša, Horvatič Gorazd, Rantaša Denis, Gönc Beno és Čeke Matej felállás. 

A muravidéki kosárlabdabajnoki címért március 30-án a két ljutomeri, a muraszombati és a belatinci csapat küzd meg.

hs         

 

Szoros küzdelemben győztek

Rövid pihenő után a keleti harmadosztály 15. fordulóját a Muránia röplabdacsapata a sereghajtó Krim III-nál 2:3-as (19:25, 25:18, 17:25, 25:19,18:20) győzelemmel nyitotta meg.

A mérkőzésen felváltva nyerte a játszmákat a két csapat, az előnyösebb helyzetben viszont minden alkalommal a lendvai együttes volt. 2:2-es eredménynél az ötödik játszma véghajrája izgalmasan alakult. Végül a lendvai lányok higgadtabbak maradtak, jobban összpontosítottak és a javukra fordították a szoros és küzdelmes összecsapást. Szombaton este a zrečei rivális érkezik Lendvára, egyesetleges győzelemmel a Muránia a negyedik helyre léphet előre a tabellán.

hs      

 

Sikeres cselgáncsozók

A lendvai KBV utánpótlás cselgáncsozói a Žiri Judo Kupán versenyeztek, ahol dobogós helyezéseket értek el. A 14 évesek korcsoportjában Mujdrica Rok (50 kg) aranyérmet, Horvat Veronika (44 kg) bronzérmet szerzett. A 12 éveseknél Škraban Lana (52 kg) a dobogó legfelső fokára, Sep Sara a középső, míg Bogdan Štefan (32 kg) a legalsó fokára állhatott a versenynap végén.

A négy korosztályban (U8, U10, U12, U14) meghirdetett versenyen 203 fiatal cselgáncsozó lépett tatamira 23 klubból.

hs

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben