kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Indul az új muravidéki pisztoly- és revolverliga

sport jezero1319A Jezero Lövészegyesület éves taggyűlésén szombaton a tagok elfogadták az elmúlt évi munkabeszámolót és merész terveket tűztek ki maguk elé. Jóváhagyták az egyesület új statútumát, amelyben módosítottak az egyesület nevét és logóját.

A 98 tagot számláló egyesület közgyűlésén szép számban gyűltek össze a tagok, akiket Benkovič Tomaž elnök köszöntött, majd áttért az éves beszámolóra, melyben a hangsúlyt az eredményes versenyévre fektette. Elmondta, hogy a 2017/18-as idényben a légpuskások sikeres évet zártak az 1.B országos ligában, ahol csapatban negyedikek lettek. A 3. országos regionális ligában a legtöbb (12) versenyzővel szerepeltek, a küzdelmekbe bekapcsolták a serdülőlányokat is. A ligában elérték a kitűzött célt és feljutottak az országos másodosztályba. Az eredményes utánpótlásnevelés a regionális bajnokságban is megmutatkozott, ahol a fiatal indulók is dobogós helyezéseket érték el, a norma teljesítésével pedig bekerültek az országos bajnokságba. Az elvégezett munkáért Horvat Daniel és Darko testvérpáros edzőt illeti az elismerés. Nyolc év után az egyesület tavaly részt vett a Sarajevo Open nemzetközi céllövőversenyen, és először neveztek be a nemzetközi Alpok–Adria pisztoly- és revolverligába. Az M-48 katonapuska versenyszámban másodikak lettek a csapatok között, valamint a kiskaliberű nemzetközi ligába is többször dobogós helyezésekig jutottak. A versenyzés mellett több munkaakciót is lebonyolítottak a vadászház melletti nagykaliberű lőpályán, emellett mindkét lőpályán szerveztek versenyeket és gondoskodtak az egyesületi tagok megmérettetéseiről is. A Jezerónak 24 regisztrált versenyzője és 15 szabadidős céllövője volt tavaly.

A pénzügyeknél elhangzott, hogy az egyesület 13.000 eurós költségvetéséből Dobronak Község 4.300 euró, a dobronaki magyar önkormányzat 1.000 euró, a többi szponzor 2.000 euró támogatást biztosított. A tagsági és nevezési díjakból 3.700 euró gyűlt össze. A 11.000 eurós kiadásokban a legnagyobb tételt a versenyzők bejegyzése, a nevezési díjak, a lőfelszerelés és a kellékek, anyagok beszerzése jelentette mintegy 6.000 eurós összegben.

Az idei tervek között szerepel a további sikeres versenyzés a ligákban, a részvétel a hazai és külföldi tornákon, valamint a színvonalas munka folytatása a fiatalokkal és további toborzásuk. A hagyományos versenyek lebonyolítása mellett újdonság lesz az öttornás muravidéki légpisztoly- és revolverliga elindítása. A legkisebbek részére lövészeti tábort szerveznek, emellett három standard légpuska beszerzését és négy elektronikus tárcsa vásárlását tervezik. A programterv megvalósítása mintegy 37.000 euró bevételt igényel.           

A közgyűlés elfogadta az egyesület új statútumát, amelyben többek közt módosították az egyesület nevét, a hivatalos magyar változat: Lövészeti Egyesület Jezero Dobronak, új logót is kidolgoztak, majd végezetül az egyesületi versenyek legjobb lövőinek éremkiosztására és az elismerések átadására került sor.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben