kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Az elbizakodottság fájó vereséget hozott: Drava – Nafta 1903 2:0

sport nafta1319Az elmúlt forduló fölényes győzelme után a lendvai csapat szombaton délután kissé elbizakodottan játszott Ptujban. A forduló rangadóját talán félvállról vették a Nafta játékosai, így a meccs fájó vereséggel ért véget.

 

Képünkön: A Nafta egykori játékosa, Marciuš Marko a Drava színeiben nem kis gondot okozott a lendvai védelemnek.

 

Mindkét csapat motiváltan kezdte az összecsapást, de a kezdeményező a lendvai felállás volt. Ennek nyomán Novinić már a mérkőzés 6. percében gólhelyzetbe került, lövése hajszállal zúgott el a kapu felett. Ezt követően egyhangú lett a lendvaiak játéka, a házigazdák pedig megragadták a lehetőséget és a félidő derekán vezetést szereztek. Egy védelmi hiba után Rogina szögletből ügyesen megtalálta Zorkót, akinek a lövését Raduha kapus Ivanovhoz ütötte ki, aki közelről könnyen értékesítette a helyzetet. A félidő végén újra lesújtott a Drava, amikor a Nafta egykori játékosa, a gyorslábú Marciuš Marko hagyta ott a védelmet, és pontos beadására Kukovec érkezett jól.

A szünet után a Nafta az eredmény után futott, cserékkel a támadást erősítette, amivel újabb lehetőségek nyíltak a hazaiak előtt, és csupán Florijan kapus nagyszerű helytállásának köszönhetően maradt változatlan az eredmény. A mérkőzés végén a Nafta legszebb helyzetét Grabant hagyta ki, aki közelről remek helyzetbe került, de a lövése nem talált a hálóba, majd Vas pontos szabadrúgását Hrastnik hálóőr védte.

A mérkőzésen a Drava motiváltabb volt, jobban akarta a győzelmet, míg a lendvai csapat játéka ingadozott, időnként könnyelműnek tűnt, ami újra – ahogy a bajnokságban néhányszor már megtapasztalhattuk – megbosszulta magát. A győzelemmel a Drava felkerült a tabella negyedik helyére, míg a Nafta visszacsúszott a hatodikra.

 

A mérkőzés helyszíne: Ptuji Városi Stadion

A nézők száma: 170

Játékvezetők: Žganec Mitja, Pospeh Tomislav, Kordež Grega

Szövetségi ellenőr: Močnik Vlado

Drava: Hrastnik, Branilović (Vajda 91.), Ivanov, Kukovec (Martinčević 86.), Marciuš, Zorko (Goljat 92.), Rogina, Rešek, Mate, Martić, Dedić; edző: Jaroš Nikola

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak, Oštrek, Ploj (Vas 58.), Novinić, Zeljko (Grabant 58.), Paku, Živko, Vinko, Cvrtila; edző: ifj. Fridl Franc 

Gólszerző: Ivanov (23.), Kukovec (40.)

Sárga lap: Marciuš, Ivanov, Bizjak, Vas, Branilović, Rešek, Paku 

Piros lap: –

 

F.h.m./hs

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben