kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Gomboc megvédte, Trstenjak elveszítette bajnoki címét

sport judo1319A Lendvai Judo Klub volt a házigazdája a felnőttek és a fiatalabb serdülők idei országos cselgáncsbajnokságának. A színvonalas megmérettetések az országos legjobb mezőnnyel az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolában folytak, ahol jól szerepeltek a lendvai színeket képviselő versenyzők is.

Szombaton délelőtt a helyi közönség második alkalommal láthatott országos, Európa-, világ- és olimpiai bajnok cselgáncsozókat a lendvai küzdőtéren, ahol a tapasztalt dzsúdósok remek versenyhangulat mellett küzdelmes összecsapásokat vívtak.

Amint Mlinarič Franc klubelnök elmondta, a magas rangú verseny megszervezése alkalom volt a sportág népszerűsítésére a térségben: „Amikor megkaptuk a megbízatást a bajnokság megszervezésére, próbatételnek tekintettük, hiszen a klubunk először nézett szembe ilyen kihívással. Úgy vélem, ezzel sikeresen megbirkóztunk és bebizonyítottuk, hogy egy olyan kisvárosban, mint Lendva, képesek vagyunk színvonalas versenyt szervezni, de ez természetesen nagyon sok igyekezettel és munkával járt.”

A 22 klubból érkező 91 felnőtt dzsúdós mezőnyében a lendvai versenyzők is lehetőséget kaptak megküzdeni az országos címekért. A házigazda klub színeiben csak Kulčar Vita versenyzett, aki a két versenyzőből álló 48 kilogrammos kategóriában ezüstérmet szerzett, míg Denša Luka (60 kg) és Zver Larisa (57 kg) a KBV-ből egyaránt az országos ötödik helyet szerezte meg.

A nők és a férfiak hét súlycsoportban folyó küzdelmeiben izgalmas volt a rakicsáni származású Gomboc Adrian 73 kilogrammos súlycsoportjának döntője, amelyben a más súlycsoport többszörös bajnoka először szerzett címet. A döntő párbaj után a Bežigrad versenyzője elmondta, hogy kihívás volt számára a bizonyítási vágyban égő versenyzőkkel megküzdeni: „A mérkőzésiem nem voltak tökéletesek, de a tapasztalatom és felkészültségem hozzásegített a győzelemhez.”  A bajnok Lendvához fűződő emlékeit is felidézte, hiszen pályafutása elején többször versenyzett a lendvai iskola tornatermében, ezért, amint kifejtette, egy kissé otthon is érezte magát. A versenynap legizgalmasabb döntőjét a 63 kilogrammos súlycsoportban a címvédő Tina Trstenjak (Sankaku Celje) olimpiai bajnok és legnagyobb riválisa, Andreja Leški (Bežigrad) vívta, utóbbi a hosszabbításban szerezte meg a bajnoki címet. A meccs után örömét fejezte ki, hogy hosszú és kemény munka után sikerült legyőzni egykori klubtársát.   

Délután 36 klubból 176 cselgáncsozó szállt versenybe a fiatal serdülők (U16) országos bajnokságán, ahol a Judo Klubból Žerdin Luka (55 kg) bronzérmet szerzett, Jaklin Samo (81 kg) és Kovač Mia (44 kg) pedig ötödik lett.

A bajnokság lebonyolításával kapcsolatban Darko Mušič, az országos dzsúdószövetség elnöke elégedettségét fejezte ki, hiszen a lendvai házigazda klub eleget tett a szövetség elvárásainak és előírásainak: „A nekünk ugyan szokatlan, kisebb méretű tornateremben remek volt a verseny hangulata és a körítés, emellett minden zökkenőmentesen folyt, ami számunkra a legfontosabb.”

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben