kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Sportmix - hírek röviden

teke1319Bajnoki címmel és győzelemmel zárták a tekeligákat

A 2. országos keleti tekeliga utolsó, 12. fordulójában a lendvai női csapat a második helyezett Šoštanj ellen győzött 5:3-ra (3137:3111 fa), így a bajnokságot a harmadik helyen zárták. Az idény utolsó összecsapásán Stanič 489, Hozjan 560, Ščap 485 fával megnyerte párbaját, míg Kovač, Sapač és Utroša alulmaradt. A döntetlen állás után a lendvai csapat a rájátszásban tudta megnyerni a záró összecsapást. Mivel a férfiak a Maribori Tekeligában már az utolsó forduló előtt bebiztosították a bajnoki címet, a hétvégi forduló veresége az eredményt már nem befolyásolta. Vendéglátóként a Drava ellen 2:6-ra (3028:3092 fa) kaptak ki a lendvaiak. Győzni tudott Radakovič 560 és Horvat 524 fával, Šimon, Ružič, Potočnik és Šalamun viszont nem tudtak felülkerekedni ellenfelükön. 

F.h.m.

 

Alapozási mérkőzések

Olimpija – Križevci 6:2 (3:1)

Gólgálát rendezett a hosszúfalui Olimpija a bajnokság megkezdése előtti utolsó találkozón. Miután egy jogosan megítélt büntetőből hátrányba kerültek, összekapták magukat és szinte lerohanták ellenfelüket.  A hazai gólszerzők közé feliratkozott Kepe Tihomir, Kepe Kristjan, Kepe David, Vida Matej, Bela Tadej és Vida Jernej. Az Olimpija komoly felkészültségére utal és a lendvai ligában a klub részéről előirányzott előrelépést valószínűvé teszi a játékoskeret sokszínűsége és gólképessége is.

F.h.m.   

Graničar – Petesháza 2:2 (0:2)

Az utolsó barátságos mérkőzéseken hangolódtak a csapatok a lendvai liga hétvégi folytatására. Petesháza Novak Dean duplájával előnyt szerzett, amit a folytatásban veszni hagyott az együttes. Míg Kleiderman és Beloluk nem tudott élni a helyzetekkel, Bokan Andrej és Licardo Dragan ledolgozta a Graničar hátrányát.

F.h.m.

Bistrica – Panonija 5:0 (3:0)

Nagyarányú vereséget szenvedett a bajnokság kezdete előtt a gyertyánosi Panonija, amely nem volt képes értékesíteni a helyzeteit. Biro a szabadrúgások kivitelezésében, Horvat pedig az ellentámadásokban volt pontatlan.

F.h.m

Renkovci – Dobronak 2:4

A Muravidéki Liga tavaszi idényének hétvégi rajtja előtt Renkovci ellen mutatta meg Dobronak, hogy összecsiszolódott a csapat, hiszen Agg András, Elek Gergő találataival, valamint Lőrinc Jan duplájával győzelemmel zárták a felkészülési időszakot.

hs 

 

 

Súlyos vereségek

A Nafta 1903 ifjúsági és serdülőcsapata a hétvégén az éllovas velenjei Rudarnal vendégszerepelt, ahol nem tudott meglepetést okozni. Az ifik védelme az első félidőben még nagyjából állta a sarat, „csak” 3:0-s hátránnyal mentek pihenőre. A térfélcserét követően viszont összeomlott a csapat már nem is talált magára. A nagyarányú, 8:1-es vereség szépítőgólját Biharvári Roland szerezte.

A listavezető csapat ellen a serdülők sem tudtak nagyot alakítani. A szintén 3:0-s félidő után még kettőt rúgtak a hazaiak, így a kadétok 5:0-s vereséggel térhettek haza. A gólzáporos hétvége ellenére a közös tabellán a Nafta 1903 korosztályos csapatai 58 ponttal megtartották a negyedik helyet.

F.h.m.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben