kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Sportmix - hírek röviden

sport judo1419Fővárosi cselgáncstornák

Szombaton a 34. nemzetközi bežigradi kupaversenyt rendezték meg a fővárosban, amelyen a fiatal lendvai versenyzők is részt vettek. Az U16-os, U14-es és U12-es korosztályban meghirdetett cselgáncstornán 423 versenyző lépett küzdőtérre 53 szlovén, horvát, cseh, olasz, szerb és azerbajdzsáni klubból.

A Lendvai KBV képviselői közül a 12 éveseknél Sep Sara (48 kg) megnyerte a döntőt, Škraban Lana (52 kg) viszont elveszítette. A 14 éveseknél Horvat Veronika (44 kg) győzött, a Lendvai Judo Klubból Gerič Nela (48 kg) a harmadik helyet szerezte meg. A klubból a 16 évesek korosztályában Žerdin Luka (55 kg) a dobogó legalsó fokára állhatott, Mlinarič Maj (73 kg) ötödik lett.

hs   

 

Vereségek után hazai győzelem

A 2. országos keleti ifjúsági és serdülő fociliga 19. fordulójában a Nafta U19-es és U17-es utánpótláscsapata Veržej focistáit látta vendégül a hotizai pályán. A tavaszi idény első két fordulójának veresége után szombaton a csapatoknak sikerült elkapni a jó ritmust.

Az ifik Tomašič Tomislav góljával a mérkőzés 22. percében előnyhöz jutottak, amit az összecsapás végéig meg is tartottak. A serdülők találkozóján Murković Dino a 4. percben szerzett vezetést a Naftának, de a félidő derekán Škalič David egyenlített. A folytatásban Nedeljko Kevin és Koščak Lovro szép találattal növelte az előnyt, majd Donko Matic faragott a vendégek hátrányából, de a mérkőzés 3:2-es Nafta-győzelemmel ért véget. Az összesített tabellán a két csapat 64 ponttal negyedik.

F.h.m. 

 

Király ötödik lett párosban

A hétvégén Radányban került rendezték meg a 18. országos dartsbajnokságot, amelyen mintegy 800 versenyző gyűlt össze. A bajnokságon szép eredményt ért el a grlavai Top Gun Kiraly Dartsklub tagja, Király Ludvik, aki az 501 dupla kiszálló páros versenyben Zadravec Aleš egyéni bajnokkal az oldalán az ötödik helyet érte el, a cricket versenyszámban pedig a 9–12. helyeken osztozkodtak. A Top Gun csapatban az ötödik lett az országban. A bajnokságon eredményesen szerepelt a kapcai Vutek Sašo is, aki az egyéni megmérettetést a 9–12. helyen zárta.

F.h.m.    

 

Tapasztalatokat gyűjtögetve

Pénteken a legkisebb, cseperedő dzsúdósok a Mini Cselgáncsliga 2. fordulóján vettek részt Muraszombatban. A 70 résztvevő gyermek közül a Lendvai KBV soraiból Bogdan Luka az első, Felső Neo és Škraban Gaja a második, Horvat Domen pedig a harmadik helyet szerezte meg.

hs

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben