kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Fordulatos meccsen maradt alul a Nafta

sport nafta15192A 22. forduló rangadóját játszotta szombaton a Bravo és a Nafta, amelyen az utolsó lehetőséget szalasztotta el a lendvai felállás, hogy csatlakozzon az élvonalhoz és a feljutásért küzdjön. A fővárosban a šiškai pályán két egyenrangú ellenfél találkozott, néhány ígéretes helyzetet kihasználva viszont a végeredmény a vendégek javára is alakulhatott volna.

sport nafta15191A Nafta veszélyeztetett elsőként, amikor egy bal oldali beadást Bizjak puskázott el. Szinte a következő percben Nukić viszont gólt szerzett a Bravo csapatának, de ezt les miatt Žnidaršič játékvezető érvénytelenítette. Mindkét oldalon felváltva alakultak ki helyzetek. Leuštek egyik áttörése után újra Bizjak jutott helyzethez, fejjel próbálkozott, de a fiatal hazai hálóőr jól helyezkedett. A 14. percben Đajić százszázalékos lehetőséget hagyott ki, amikor a Kirm által indított támadásban az ötösön nem találta el a labdát. A félidő közepén a Nafta egyre magabiztosabban játszott és erőteljesen támadott, aminek gól lett az eredménye. Paku szép passzát Vinko távolról lőtte kapura, a kapusról kipattanó labdára pedig Bizjak érkezett, aki két védőjátékos között lőtt a kapuba. A vezetés öröme azonban csak hét percig tartott. Paku hibája után Malešević szabálytalankodott, Dabro pedig mintegy 24 méterről védhetetlen szabadrúgást lőtt.

A térfélcserét követően saját térfelére szorította a hazaiakat a Nafta, de Vinko és Paku próbálkozásai is a kapu fölött suhantak el. A folytatásban kissé visszaesett az iram, a játék a mezőnyben csordogált, majd a Nafta védelmének egyik újabb bizonytalanságát Nukić használta ki: kicselezve Prahićot és Leuštekek könnyedén passzolt a hálóba. A Nafta rögtön visszatámadott, de Bizjak próbálkozása sikertelen volt. A kapott gól kissé megzavarta a Naftát, az eredménytelen támadások pedig veszélyes ellentámadásokra adtak lehetőséget. A szerencsén is múlt, hogy Dabro egyik lövése a kapufa sarkát találta el, majd később a keresztléctől pattant a mezőnybe, így a végeredmény változatlan maradt.

 

AŠK Bravo – Nafta 1903 2:1 (1:1)

A mérkőzés helyszíne: Ljubljana, Šiška Sportpark

A nézők száma: 200

Játékvezetők: Žnidaršič Andrej, Friš Tadej, Šumer Žiga

Szövetségi ellenőr: Bezjak Dušan

Bravo: Gril, Ihbeisheh, Španja, Žinko, Zec, Krcić, Đajič, Agboyi, Dabro, Nukić (Križan 93.), Kirm; edző: Grabić Dejan

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak, Oštrek (Balázs 70.), Malešević, Novinić, Prahić, Paku (Vas 62.), Živko, Leuštek (Ploj 77.), Vinko; edző: ifj. Fridl Franc

Gólszerző: Bizjak (24.), Dabro (31.), Nukić (74.)

Sárga lap: Leuštek, Đajič, Nukić, Pirtovšek  

Piros lap: –

 

(Fotó: AŠK Bravo)

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben