kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

14. Ezüstlabda: a hangsúly a 17 évesek versenyén lesz

sport toll1519A lendvai Mladost Tollaslabdaklub a hétvégén rendezi meg a hagyományos Ezüstlabda nemzetközi korosztályos tollaslabdatornát. A négy korosztály versenyének újdonsága, hogy az U19-es korosztály helyett az U17-esek összecsapásai kerülnek a programba. A torna előtt a klub vezetősége sajtótájékoztatón mutatta be az előkészületeket, a torna menetét és a terveket.

– A Szlovén Tollaslabda-szövetség kezdeményezésére és Pešehonov Denis klubedző támogatásával úgy döntöttünk, hogy az U19-es kategória helyett idén a az U17-es korosztályos versenyt rendezzük meg, és a hangsúlyt is erre a kategóriára helyezzük, hiszen a következő évre már megpályáztuk a korosztály egyik rangos európai versenyének megrendezését” – mondta Sekereš Bojan klubelnök a sajtótájékoztatón. Hozzátette még, hogy ezzel az Ezüstlabda minőségi szintje is emelkedik, hiszen Európa legjobb válogatott versenyzői és országos bajnokai mérkőznének meg egymással Lendván. A klub a rangverseny megszervezésének kérelmét már benyújtotta a Szlovén Tollaslabda-szövetséghez, a nyár folyamán pedig az európai szövetség hoz döntést a jóváhagyásról. A korosztályos rangverseny megszervezése a jövő évben esedékes.

A hagyományokhoz híven idén is mintegy 200 versenyzőt várnak Lendvára, részben a környékbeli országokból. Pénteken 15 órakor kezdődik meg a lendvai középiskolában a háromnapos torna, amelyen a házigazda klub a négy korosztályban összesen 18 versenyzőt indít. – A versenyre külön nem készültünk, hiszen az utóbbi időszakban a fiataljaink rendszeresen szerepeltek a szlovén rangversenyeken, ezért a hazai torna küzdelmeit már versenyritmusban várják – emelte ki Pešehonov Denis edző.

Amint elhangzott a klub elvárásai magasak, hiszen mindhárom fiatalabb korosztályban győzelemre vagy legalább dobogós helyezésekre számítanak. A legjobb helyezésekért a 11 éveseknél Horvat Tija, Pahor Anel, Pešehonov Nikita, Jablanovec Tatjana, Lapajne Kocon Domen és Plevel Matjaž küzd, a 13 éveseknél Koša Iva, Kiralj Jakob, Litrop Kaja, Oletič Hana, Gönc Blaž és Jablanovec Timotej, míg a 15 éveseknél Bedič Nika, Györköš Hac Anel, Gabor David, Hranilovič Dorian és Doler Žiga. A 17 éves korosztályban egy képviselője lesz a klubnak, éspedig Škrban Kaja. A torna vasárnap délelőtt az elődöntőkkel és döntőkkel ér véget.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben