kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Döntetlen a zuhogó esőben: Nafta 1903 – Vitanest Bilje 1:1 (1:1)

nafta bilje1819A zuhogó eső és az erős szél megnehezítette mindkét csapat dolgát szombaton délután, a végeredmény pedig inkább a bennmaradásért harcoló Biljének kedvezett. A mérkőzésen a hazaiak átlagos játékot mutattak, amellyel a kapujuk védelmére összpontosító vendégek védelmét csak egyszer tudták megtörni.

Kissé zavartan kezdte az összecsapást a hazai felállás, aminek az egyik ellentámadásból kialakult szögletből vendégtalálat lett a vége. A kipattanó labdára Nagoda érkezett lendületből és 18 méterről szépségdíjas góllal szerzett vezetést Biljének. Raduha kapus tehetetlen volt a lövésnél, a labda a bal felső sarkot pókhálózta ki. Hátrányba kerülve a Nafta rendezte sorait és Pirtovšek, Živko, Oštrek és Vinko révén többször is eredménytelenül próbálkozott. A legszebb helyzetet Ploj hagyta ki, aki késve érkezett Pirtovšeknek az üres kapu elé beadott labdájára. A félidő vége előtt viszont egy jobb oldali leleményes támadóakció után Ploj jóvátette kihagyott helyzetét, Bizjak labdáját továbbítva a hálóba. A folytatásban saját térfelére szorította a vendégeket a Nafta, a győzelemhez vezető utat viszont több próbálkozás ellenére sem találta meg. Sőt, egy védelmi hiba következtében a vendégek juthattak volna újabb vezetéshez, amikor a gyors Oyewusi Kehinde szerzett labdát, a lövését viszont Raduha kapus higgadtan szögletre hárította.

Sluka Marian edző az első hazai mérkőzésről elmondta, a csapat vezetőjeként szerette volna mindhárom pontot itthon látni: „Számítottunk arra, hogy az ellenfél visszazár és védekezni fog, valamint kontrákra törekedik. Ehhez képest már a bevezető percekben sikerült meglepniük bennünket, ráadásul hagytuk, hogy gólt is szerezzenek. A kapott gól után azt játszottuk, amit elterveztünk, végig próbáltunk támadni, hajtottunk a győzelemre, ami most nem jött össze.  Nekem fontos, hogy amit a csapattól elvártam, azt a pályán viszontláttam.”

 

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 200

Játékvezetők: Vivod Dejan, Šprah Robert, Bezjak Boštjan

Szövetségi ellenőr: Jeneš Boris

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak (Cvrtila 63.), Oštrek (Vas 63.), Ploj, Malešević, Novinić, Prahić, Paku, Živko, Vinko; edző: Sluka Marian 

Bilje: Lipičar, Pušnar, Batič, Ferjančič, Oyewusi, Nagode (Bragato 85.), Doplihar, Koron (M. Žižmond 77.), Devetak, L. Žižmond, Gomes Pires; edző: Valentinčič Sandi

Gólszerző: Nagode (12.), Ploj (43.)

Sárga lap: Prahić, Ploj, Doplihar, Koron, Paku, Vas, Bragato  

Piros lap: –

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben