kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Az Olimpija az élre tört

sport csente1819A lendvai körzeti labdarúgóliga 17. fordulójában rangadót játszott a tabella két vezető csapata, Csente és a hosszúfalui Olimpija. A vendégek azzal a határozott szándékkal érkeztek a csentei focipályára szombaton, hogy győzzenek és felkerüljenek a tabella élére.

A mérkőzés nagy érdeklődést keltett a közönség körében is, hiszen 200-an gyűltek össze az idény legizgalmasabb meccsére. Az Olimpija szurkolói voltak a hangosabbak, és nem könnyű feladat elé állították Gönc Ludvik játékvezetőt, aki az időnként kemény meccsen egyébként jól osztotta az igazságot. Habár kiélezett, küzdelmes meccsnek ígérkezett a rangadó, a vendégek túlszárnyalták az őszi idényben magabiztosan menetelő csentei felállást. A hazaiak nem találták meg a módját, miként tudnának ellenállást mutatni a fiatal, győzni akaró csapattal szemben.

A mérkőzés elején mégis a hazaiak előtt adódott az első ígéretes helyzet, amelyet Lebar Julijan azonban nem tudott kihasználni. Kepe Kristian viszont élt a lehetőséggel és vezetést szerzett az Olimpijának. „Győzni jöttünk Csentébe, ez volt a célunk. Az első találatunk után pedig felszabadultunk és könnyebben érvényesítettük a játékunkat. Ezúttal az Olimpija jobban akarta a győzelmet, ami a pályán is megmutatkozott” – nyilatkozta a meccs után az első találat szerzője, Kepe Kristian. Az első félidőben Csente még alakított ki helyzetet, a folytatásban azonban a vendégek teljesen felülmúlták a hazaiakat, Farkaš Tim Christopher hosszúfalui hálóőrnek alig akadt dolga, Lebar Tomislav kapuja viszont egyre többször forgott veszélyben. Az egyik támadásban végül Vida Matej győzte le, aki kettőre növelte az Olimpija előnyét, majd a 60. percben Kepe Tihomir oszlatott el minden csentei reményt. A mérkőzés negyedik gólját is a vendégek szerezték, igaz, ez öngól volt: egy kapu előtti kavarodásban Fehér Richárd a saját hálójába küldte a labdát. Az 1:3-as végeredmény után az eleredt esőben az Olimpija ünneplése következett. Piberčnik Alen, a Csente edzője a vereség után elmondta, az ellenfél megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, hiszen szombaton a csentei csapat nem volt azon a szinten, amellyel a bajnokság jelentős részében kitűnt a mezőnyből.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben