kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Dobronak vadászai nyerték a nyitányt

sport vadasz1819Pénteken elrajtolt a lendva, petesházi, dobronaki és nagypalinai vadászegyletek hagyományos koronglövészeti versenye, amelynek első fordulóját Völgyifaluban a petesházi egylet vadászháza melletti lövészpályán rendezték meg. A megmérettetés csapat és egyéni versenyszámban folyt. Az ötfős csapatversenyben a négy versenyző legjobb teljesítményét vették figyelemben.

A nehéz, szeles körülmények közepette a nyitóforduló győzelmét 33 találattal a dobronaki csapatnak (Bertalanič Janez, Kuzma Dani, Gabor Anton, Hirci Mirko, Pustnik Boris) sikerült megszereznie, akik egy találattal előzték meg a második Petesháza (Tomažič Franc, Tot Valent, Gašpar Franc, Kolenko Branko, Slavinc Darko) csapatát. A harmadik és a negyedik helyen 29 koronggal a lendvai (Pihler Marjan, Cerovec Nandi, Feher Rudi, Graj Štefan, Gyurica Laci) és a palinai (Bohnec Jože, Rajter Jože, Ritlop Tadej, Čeh Tadej, Ritlop Milan) vadászok osztoztak.

A módosított egyéni versenyszámban idén az egyletekből legfeljebb tíz vadász versenyezhetett, amely lehetőséggel az első fordulóban nem éltek a vadászok, hiszen csak 23 versenyző állt rajthoz. Az egyéni versenyszámban a legtöbbet, 19 korongot Bertalanič (Dobronak) lőtte, második  lett Tomažič  (Petsháza VE) 18 és harmadik Rajtar (Palina VE) 17 találattal. A következő fordulót Nagypalinán rendezik meg jövő pénteken.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben