kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Sportmix - hírek röviden

rogaska naftaMár az első félidőben eldőlt a meccs

Határozott játék, magabiztos győzelem

 

Rogaška Slatina – Nafta 1903 0:4 (0:3)

 

A mérkőzés helyszíne: Rogaška Slatina-i Sportközpont

A nézők száma: 200

Játékvezetők: Veselič Samo, Perger Primož, Šumer Žiga

Szövetségi ellenőr: Hotko Viktor

Rogaška: Lojen, Šmigoc, Čuček, Ahec, Rokavec, Neskič, Krsnik (Grošič 46.), Antonić (Romih 80.), Šlogar (Hustić 46.), Krivec, Biruš edző: /

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak, Oštrek (Cvrtila 80.), Ploj (Balázs 69.), Malešević, Novinić, Paku, Živko, Vinko (Grabant B. 69.), Leuštek edző: Sluka Marian

Gólszerző: Malešević (10.), Ploj (28.), Novinić (45.), Vinko (61.)

Sárga lap: Čuček, Šmigoc, Bizjak, Grošič, Živko

Piros lap: /

A másodosztály 26. fordulójában a Nafta magabiztos győzelemmel sújtott le a Rogaškára, amelyet a négy egymást követő győzelem megszerzése utáni vereség váratlanul ért. A lendvai legénység a határozottságával részben kárpótolta az előző fordulóban mutatott gyengébb hazai játékot.

Az első találatot a mérkőzés korai szakaszában Nalešević szerezte jobb oldali szabadrúgásból. Ezt követően a két kapu között csordogált a játék, de valamivel kezdeményezőbbek voltak a vendégek. A kék-fehérek soraiban a győzelem és a gólszerzési akarat hosszú idő után újra megmutatkozott, ami a játékidő alig félórájának elteltével újabb gólt eredményezett. Pirtovšek pontosan beadott labdája után Ploj találta egyedül magát szembe Lojen kapussal, akit könnyedén kijátszott. A félidő vége előtt Novinić fejese szinte már eldöntötte a mérkőzés sorsát. A térfélcserét követően a Nafta visszavett az iramból, de így is mezőnyfölényben játszott. A mérkőzés végéhez közeledve a végeredményt Vinko állította be, amivel megszerezte idénybeli kilencedik találatát. F.h.m.

        

Kupadöntős a Nafta

A Lendvai Körzeti Labdarúgó Szövetség területén múlt héten rendezték meg a körzeti kupasorozat első elődöntőjét a másodosztályú Nafta és a harmadosztályú Polana között. A velika polanai találkozón a hazai csapat az első félidőben még lépést tartott az esélyesebb lendvai csapattal, amely a folytatásban magasabb iramba kapcsolt, és jócskán megtömte Šeruga Gašper hálóját, így a fölényes 6:0-s győzelemmel bejutott a június 8-i kupadöntőbe.

Már az első félidőben számos góllehetőséget alakított ki a Nafta, de a helyzetekkel csupán kétszer tudott élni. A gólgyártást Balázs Zsolt kezdte meg a 20. percben, amikor a kapu előtti kavarodásban ügyesen feltalálta magát. Ezek után számára, valamint Živko Žiga, Grabant Bence előtt is felsorakoztak a lehetőségek, de végül az előnyt nagyon szép találattal Vas Árpad növelte, aki a keresztléc alá talált be. A folytatásban a Nafta nem bízta magát a véletlenre, és Grabant B., Vedran Vinko, Grabant Péter és Cvrtila Dino góljával szinte ledarálta a hazaiakat, akik csak elvétve jutottak Valentić Jurica kapuja elé, de veszélyeztetni nem tudták azt. A Nafta nagyobb erőfeszítés nélkül jutott a körzeti kupadöntőbe, amelyben az Odranci és Črenšovci e heti összecsapásából kerül ki az ellenfele. F.h.m.

 

Kétgólos győzelem és vereség

A szlovén ifjúsági és serdülő keleti liga 24. fordulójában a Nafta 1903 csapatai a celjei Šampiont látták vendégül a lendvai stadionban.

Míg az ifik a harcias játékuknak köszönhetően a mérkőzés végén meg tudták törni az esélyesebb ellenfél védelmét, és Kirić Stjepan (74.), valamint Šupljika Mateo (80.) góljával itthon tartani a három pontot, a serdülők összecsapásán elmaradt a győzelem. Novak Miha hálóját a 23. percben Veber Tilen, majd a 73. percben Koprivnik Žnidar Jan remegtette meg. F.h.m.

 

Alulmaradtak

A Moravske Toplice-i kispályás fociliga 17. fordulójában Szentlászló és Pártosfalva is alulmaradt az összecsapásaik során. A tabellán ötödik helyezett Szentlászló hazai pályán 2:5-ös vereséget szenvedett Mlajtinci ellen, míg Pártosfalva idegenben 4:2-re kapott ki a Noršincitól. Filovci 6:4-re múlta felül Strehovcit, Vučja Gomila pedig 6:1-re győzte le Ivancit. F.h.m.

 

3D terepíjász verseny

Hűvös és esős időben suhogtak a nyílvesszők

A Lendvai Íjászklub vasárnap negyedik alkalommal rendezte meg az országos terepíjászati kupasorozat versenyét. Völgyifaluban a hideg és esős időjárás ellenére 119 íjász küzdött meg a legjobb eredményekért, a vizes és nehéz terepen pedig hét lendvai egyesületi tag is versenybe szállt.

A völgyifalui erdőben vasárnap ismét suhogtak a nyílvesszők, a szétázott terepen pedig 119 szlovén, osztrák és horvát íjász állt az állatfigurás céltáblák elé, hogy a 3D szlovén kupasorozat második versenyén minél eredményesebben szerepeljenek. Amint Kuzma Kristijan klubelnök elmondta, a rossz időjárás néhány versenyzőt ugyan elriasztott, de a 38 klubból így is szép számban érkeztek íjászok a megmérettetésre. Ismételten jelen volt az osztrák terepíjász válogatott csapat is, amely kimagaslóan teljesített.

A bemelegítés és a verseny hivatalos megnyitóját követően – amelyen jelen volt Magyar Janez, Lendva község polgármestere is –, az íjászkaraván négyfős csoportokban indult útnak a közeli erdőbe a vadászháztól, hogy a két kilométeres útvonalon felállított 24 állatfigurás céltáblán minél eredményesebben teljesítsen. Ezúttal is kihívás volt megküzdeni az idillikus dimbes-dombos tereppel, amelyet a szervezők az időjárási körülményekhez kényszerültek alakítani. A legizgalmasabb verseny a vadászreflex kategóriában folyt, amelyben a lendvai Horvat Kristijan a legnagyobb riválisával, Kocman Marjannal (Taborska Jama ÍK) mindig érdekes csatákat vív. A tét most sem volt kicsi, hiszen egyiküknek nagy esélye van idén is kijutni az idei 3D-s kanadai világbajnokságra. Ehhez nagyon közel áll a lendvai Hozjan Jožef is, aki hosszú íjjal már korábban teljesítette a normát.

A vasárnapi versenyen azonban az osztrákok taroltak, akik kategóriájukban messze a legjobb eredményeket érték el. A vadászreflex számban is az övék lett az első öt helyezés, majd Horvat Kristijan (ÍK Lendva) lett a szlovén győztes, aki gyengébb, 373 körös teljesítménnyel a hatodik helyen zárta a versenyt, klubtársa Cseh Gyula kilencedik, Magyar Daniel tizenegyedik, míg Kocman Marjan (Lovska Jama ÍK) tizedik lett. Remekül teljesített Hozjan Jožef is, aki a hosszú íj kategória 16 fős mezőnyében csupán az osztrák Engel Róberttól maradt el és 341 körrel a második helyen végzett. A többi lendvai íjász is kiválóan szerepelt, hiszen az öregfiúk csigás íj versenyében Štuhec Bojan 415 körrel versenygyőzelemnek örülhetett, Horvat Niko úgyszintén, aki a serdülők vadászreflex mezőnyében 313 körrel lett első. A fiúk mezőnyében Komricki Nik 175 körrel második lett.

A Lendvai Íjászklub vasárnap is színvonalas versenyt szervezett, amelyen a kiváló hangulat az időjárás ellenére sem maradt el.

 

Petesházán szervezik a salakmotoros liga nyitóversenyét

A Lendvai Speedway Team pénteken, 2019. május 10-én, 18 órai kezdettel a petesházi sportparkban bonyolítja le a szlovén salakmotoros liga csapatversenyének az első fordulóját. Az új rendszerű országos salakliga nyitányán a négyfős lendvai Vinarium speedway csapata a Ljubljanai AMTK csapatával küzd meg 13 menetben.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a petesházi oválisra!   

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben