kele
perec1
garas1
64. évfolyam
6. szám
Megjelenés:
2020. 02. 13.
kiscim0620
 

Sportmix - hírek röviden

sport coal2019A Györe Géza Emlékversenyen szerepeltek

A Petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület tagjai vasárnap a Györe Géza Emlékversenyen szerepeltek Zalaegerszegen. A Coal versenyzői szép eredményeket értek el, hiszen a kiskaliberű puska versenyszám fekvő számában Kopinja Jože (jobbról) 269 körrel tornagyőzelmet szerzett, klubtársa, Varga Gábor 262 körrel harmadik lett. A 30 lövéses megmérettetés elsikerült Gerenčer Boris számára, aki tízedikként zárta a tornát.

Az ifjúsági korú fiú mezőnyében Galambos Milán (balról) nyíltirányzékú kispuskával az első helyet lőtte meg, amihez 230 körös teljesítmény volt elegendő.

Hs

 

Elmaradt a salakmotoros kupaverseny

A Lendvai Speedway Team péntekre hirdette meg az új versenyrendszerű klubbajnokság első viadalát, amely a dán versenyrendszeren alapul: alkalmanként két klub négyfős csapatainak megmérettetését jelenti. A klubversenyen a lendvai, a krškói és a ljubljanai klub vesz részt.

Az első petesházi versenyen a közönség 13 futamot láthatott volna a Vinarium Lendva és az AMTK Ljubljana versenyzői között – ha azt a házigazda nem mondja le pénteken. Kolenko Igor versenyigazgató megkeresésünkre elmondta, a lendvai Vinarium csapatát Dalibor Bot és Vugrinec Dario mellett két krškói salakmotoros alkotta volna, de klubjuk megtiltotta nekik a szereplést. Ezek után úgy döntöttek, a versenyt egy másik időpontra halasztják. Mivel a négyfős csapatot a másnapi ljubljanai visszavágóra sem tudták összeállítani, az sem került megrendezésre. A történtek után a ljubljanai klub sajtónyilatkozatában kritikusan fogalmazott a lendvai klub „komolytalan viselkedése és hozzáállása” miatt. Elmondásuk szerint az új országos klubverseny mindhárom klub közös megegyezése alapján jött létre, és mivel nemcsak a petesházi versenyt, hanem a másnapi ljubljanait is le kellett mondani, anyagi kárt is emlegettek a ljubljanaiak. Reményüket fejezték ki, hogy a sportszövetség szakmai tanácsa, amelynek tagja Kolenko Igor is a speedway szakág elnökeként, a történteket nem hagyja figyelmen kívül. A felvetéseket Kolenko Igor nem kommentálta, hozzátette viszont, hogy nem ért egyet a sajtónyilatkozattal, és hozzáfűzte, amennyiben a csütörtöki szövetségi ülésen nem tudnak közös nevezőre jutni a versenyzők a klubok közti kölcsönzésének kérdéskörében, lemond szakágvezetői funkciójáról.

hs

Feljutott a férfi tekecsapat

A Lendvai Tekeklub férficsapata a harmadik ligába jutásért megszervezett kétnapos selejtezőn szerepelt Slovenjske Konjicén, ahol a maribori OTS liga győzteseként a celjei, a koroškói, a zasavjei, a stájer és a muravidéki bajnokok csaptak össze a feljutásért. Az eredmények összesítése alapján a Lendvai Tekeklub messze a legjobban teljesített és feljutott a harmadosztályba.

A csapat 6481 döntött fával söpört végig a mezőnyön, a csapateredményhez pedig Zadravec Uroš 1147, Radakovič Dušan 1090, Potočnik Bojan 1083, Horvat Jože 1069, Šimon Janez 1054 és Tisovič Boris 1038 fával járult hozzá. A második helyen 6290 fával a Dormeo, míg a harmadikon a 6253 fával Radlje csapata végzett.

F.h.m.

 

Pártosfalva végre nyert

Pártosfalva csapata idénybeli első győzelmének örülhetett a moráci kispályás fociliga 18. fordulójában, amelyben hazai pályán Vučja Gomilát 3:1-re verte. Szentlászló a listavezető Noršinci ellen kihúzta a döntetlent és vendégségben 2:2-t játszott. Strehovci idegenben magabiztos, 7:4-es győzelmet aratott Mlajtinci ellen. Gólgazdag volt az Ivanci és Filovci közötti összecsapás is, amelyen a hazaiak 5:4-re múlták felük a filovci vendégeket. Három fordulóval a bajnokság befejezése előtt Noršinci 40 ponttal vezeti a tabellát, Mlajtinci egy ponttal lemaradva a második helyet foglalja, míg Szentlászló 25 ponttal ötödik, Pártosfalva pedig 5 ponttal nyolcadik.

F.h.m. 

 

Az első helyért küzdenek

A lakosi Torcida kispályás klub focicsapata a belatinci ligában eredményesen menetel a tavaszi idényben, s a legutóbbi cserencsóci vendégszereplésen fölényes, gólzáporos győzelmet arattak. A felállás a hazaiaknak féltucatnyi gólt lőtt, a sikert pedig már az első félidőben bebiztosította, hiszen 3:1-es eredménnyel ment pihenőre. A folytatásban sem maradt el a gólgyártás, a 6:3-as Torcida-győzelemhez Kerek Ladislav, Plevel Grega és Gerenčer Borut is duplázásokkal járult hozzá.

Az idény végéhez közeledve még izgalmasnak ígérkezik a bajnokság végkimenetele, hiszen a második helyezett Torcida csupán három ponttal marad le az éllovas Lipától.

F.h.m.

 

Súlyos vereség

Súlyos vereséget mért a listavezető Rudar Velenje a Nafta 1903 korosztályos csapataira a másodosztályú keleti liga 25. fordulójában.

Az ifik tartalékjátékos nélkül érkeztek a megmérettetésre, és már az első félidőt gólhátránnyal zárták, majd a folytatásban még kettőt lőttek a hazaiak. A mérkőzés végeredménye 3:0 lett. A serdülők nem úszták meg ennyivel, a hazaiak jócskán megtömték a hálójukat. Már a félidő ötgólos hátránnyal zárult, a folytatásban pedig még háromszor találtak be a velenjeiek. A Nafta soraiból Toplek Dominik és Koščak Lovro enyhített a súlyos, 8:2-es vereségen. Két fordulóval a bajnokság vége előtt az U19-es csapat 43 ponttal negyedik, az U17-es pedig hatodik 35 ponttal.

F.h.m.  

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben