kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Legfeljebb ötödikek lehetnek: Krka – Nafta 1903 1:3 (0:2)

nafta krka2119Az idei bajnokság utolsó vendégszereplését a Nafta eredményesen, győzelemmel zárta. Már az első félidőben két szép gólt szerzett a csapat és számtalan gólhelyzetet dolgozott ki, de ezeket Ploj és Vinko kihagyta. A 31. percben aztán éppen Ploj fejelt a kapuba, amikor egy szögletnél Pirtovšek találta meg csapattárást. A félidő 43. percében Vinko ellen szabálytalankodtak, a 11-eshez Oštrek állt oda, ám Marjanovič kapus kivédte a büntetőt. Oštrek még a félidő vége előtt jóvátette az elpuskázott 11-est és kettőre növelte a Nafta előnyét.

A második félidőben is a vendégek játszottak kezdeményezőbben, számtalan ígéretes helyzetet alakítottak ki, de az újabb találatra csak tíz perccel a mérkőzés vége előtt került sor, Bizjak egy bal oldali beadásnál célzott pontosan. Az izgalmas mérkőzés végeredményét pedig egy nagyon gyors ellentámadás után Pavlič állította be, aki a Krkának megszerezte a szépítő gólt.

Képünkön: Raduha Florijan hálóőrnek nem igazán akadt dolga a Krka ellen.

 

A mérkőzés helyszíne: Portoval stadion, Novo mesto

A nézők száma: 100

Játékvezetők: Matković Aleksander, Kordež Grega, Horvat Denis

Szövetségi ellenőr: Žunič Ivan

Krka: Marjanović, Bedek, Žur (Bubnjević 69.), Kastrevec, Pavič, Marotti, Vidmar (Judež 46.), Kambič, Hrka (Dedić 64.), Kim, Novak; edző: Lučić Borivoje

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Grabant B. (Zagorec 61.), Oštrek (Bizjak 61.), Ploj, Malešević (Zeljko 79.), Novinić, Paku, Živko, Vinko, Leuštek; edző: Sluka Marián 

Gólszerző: Ploj (33.), Oštrek (45.), Bizjak (81.), Pavič (83.)

Sárga lap: Kambič, Vidmar, Novak, Grošič, Živko, Kim

Piros lap: –

 

 

A hajrában úszott el a pont

A második szlovén ligában május 15-én játszották a bajnokság 28. fordulóját, amelyben a Nafta 1903 a bajnoki címért harcoló Tabor Sežana vendége volt. A sárgalapos büntetések miatt Leuštek helyett Grabant B. került a kezdőcsapatba, aki a lehetőséget ki is használta, és az ötödik percben Vinko beadását gólra váltotta. Megszerezve az előnyt a vendégek nem vettek vissza, fegyelmezetten játszottak és az előny növelésére törekedtek. Kezdeményezőbb játékuk ellenére a 27. percben a hazaiak egy szépen megszervezett ellentámadásból Kebe révén mégis megszerezték az egyenlítő gólt. Ezek után a Nafta soraiból Pirtovšek, Paku, Maleševič és Vinko előtt is voltak komoly lehetőségek, az utóbbit, a legígéretesebb próbálkozást Rener hálóőr nagy nehezen ugyan, de kivédte. A térfélcserét követően a hazaiak nagyobb iramra kapcsoltak és agresszívan lendültek játékba, aminek gól lett a vége – les miatt azonban Kos játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az utolsó tíz percig a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Aztán majdnem gólt szerzett a Nafta, de Vinko lövésénél a kapus nem engedte magát megtéveszteni, majd a rendes játékidő utolsó percében egy szabadrúgás után ismét Kebe használta ki a védelem figyelmetlenségét és juttatta Raduha háta mögé a labdát. A 2:1-es végeredménnyel a Tabor játékban maradt a bajnoki címért folyó küzdelemben.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben