kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Fölényes győzelem a bajnokság végén: Nafta 1903 – Ilirija 5:0 (2:0)

nafta ilirija2219Egyoldalú mérkőzést láthatott a közönség a lendvai lelátóról vasárnap délután, amelyen a hazaiak átlagos játékkal és a számos technikai hiba ellenére igencsak megverték a gyengébb és a ligából kieső ljubljanai Iliriját. Néhény remek hárítással pedig mindkét kapus, Raduha és Šoškovič is kitűnt a mérkőzésen.

Az egyik első hazai helyzetnél a lendvai csapatkapitány, Novinić erős lövéssel próbálta megzörgetni a vendégek hálóját, de a labda a kapufa mellett suhant el. A vezetést a Naftának öt perc múlva Oštrek szerezte meg, aki Bizjak passza után meglépett a védelemtől és könnyedén gurított az üresen maradt kapuba. Az első félidő vége előtt Bizjak egy leleményes akció után kettőre növelte a hazaiak előnyét. Megdolgoztatták a vendégek Raduha kapust is, aki két kiváló hárítással gondoskodott arról, hogy a hálója érintetlen maradjon.

A folytatásban is számos lehetőséget alakított ki a hazai csapat, Vinko lövését a jobb felső sarokból Šoškovič hálóőr szögletre ütötte, majd Oštrek ellen szabálytalankodott a 16-oson belül Čufurovič. A büntetőt higgadtan értékesítette Bizjak. Alig négy percen belül újra Oštrek villant, egyéni áttörése után lapos lövéssel növelte az előnyt, majd a szépítő gólért harcoló Ilirija néhány veszélyes támadást indított. A kitűnően teljesítő Raduhát azonban nem tudták legyőzni. A végeredményt az utolsó percben Bizjak állította be. 

Novinić Mitja kapitány az elsikerült idényről elmondta, hogy a teljesítménnyel nem lehetnek elégedettek, hiszen a célok magasabbak voltak: „Az utolsó mérkőzéseken viszont megmutattuk, hogy a csapat többre képes, mint amit a tabella tükröz. Péntektől rövid pihenőre vonulunk, és bízom abban, hogy jövőre úgy folytatjuk, ahogy az idén befejeztük.”

 

 

Az utolsó bajnoki mérkőzésen Sluka Marian edző hazai pályán megszerezte első győzelmét is, a játékosok   játékával kapcsolatban pedig teljes elégedettségét fejezte ki: „A srácoktól a pályán viszontláttam a megbeszélteket, láttam a tudatos focit, a labdabirtoklást és a labdaszerzést, a kidolgozott   akciókat a széleken és a szép gólokat. Már az érkezésemkor elmondtam, hogy a csapat a mutatottnál többre képes, és sajnálom, hogy a kitűzött célt nem érte el. Ha együtt maradnak és úgy dolgoznak, mint az utolsó hónapban, az előrelépés jövőre lehetséges lesz.” 

Visszatértek a Gorgone szurkolói is a lendvai stadionba a bajnokság utolsó fordulójában, a szurkolásukból azonban kitűnt, hogy a Pozsgai Ferenc igazgatóhelyettes és köztük kialakult konfliktus még közel sem csillapodott.

 

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 350

Játékvezetők: Vivod Dejan, Šumer Žiga, Jonke Mitja

Szövetségi ellenőr: Kacijan Danilo

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Šeruga, Bizjak, Oštrek, Ploj (Balázs), Malešević, Novinić, Paku (Vas 62.), Vinko (Grabant P. 62.), Leuštek; edző: Sluka Marian 

Ilirija 1911: Šuškovič, Bajrami, Čufurovič, Golob (potočnik 46.), Mihaljević, Tiganj, Žibert (Kosi 46.), Vešner Tinčić (Corn 64.), Dobnikar, Ovsenek, Jakopović; edző: Kastelec Krištof

Gólszerző: Oštrek (12., 71.), Bizjak (40., 67. – 11-es, 90.) 

Sárga lap: Mihaljević, Novinić

Piros lap: –

 

F.h.m./hs

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben