kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij2219Az országos versenyre hangolódva

A lendvai és a göntérházi általános iskolák fiatal íjászai szombaton az iskolák területi versenyén szerepeltek Vavta vas településen, ahol 110 iskolás résztvevő között dobogós helyezéseket értek el. A szereplésükkel pedig a versenyzők már a közelgő országos íjászbajnokságra hangolódtak.

 

 

Az egyedüli első helyet a küldöttségnek a tornán Kuzma Tian szerezte meg csigás íjjal a 4–6. osztályosok mezőnyében, iskolatársa, Odar Bratkovič Aljaž nyolcadik lett barebow versenyszámban. A legidősebbek között, a 7-9. osztályos korosztályban csupán Horvat Niko szállt versenybe, aki olimpiai íjjal második lett. A dobogó legalsó fokán Horvat Tea végzett az 1–3. osztályosok barebow kategóriájában. A versenyszámban Sőke Sandro negyedik, Odar Bratkovič Bor ötödik, Tibaut Darij hatodik lett. A göntérházi kétnyelvű iskola egyedüli képviselője, Vuk Vasilij a megmérettetést a 15. helyen zárta barebow kategóriában.

hs

 

Lendván zajlott a korosztályos tollaslabda-bajnokság

A Lendvai Mladost Tollaslabdaklub volt a házigazdája az U17-es országos tollaslabda-bajnokságnak szombaton, amelyen a hazai színeket a 15 éves korosztály is képviselte. A 42 résztvevő között a legjobb hazai eredményt Bedič Nika érte el, aki párosban Frank Nežával (BK Branik Maribor) a harmadik helyet szerezte meg. Párosban pályára lépett Hac Györköš Anel és Hranilovič Dorian, valamint egyéniben Gabor David és Tibaut Žiga is, akik a selejtezőben rekedtek.

Egyéni bajnoki címet Masten Miha (BK Branik) és a lányoknál Alič Špela (BK Olinpija) szerzett. A fiúk párosversenyét Babink Jan (BK Bit) és Bizjak Gal (BK Medvode), a lányok párharcát Alič Špela és Vračar Maruša az Olimpija klubból nyerte. Vegyespárosban a medvodei Bizjak Gal és Pipan Taja lett a legjobb.

hs

 

A Bravo mérkőzés nélkül lett bajnok

A másodosztály utolsó, 30. fordulójában a listavezető AŠK Bravo mérkőzés nélkül jutott bajnoki címhez, hiszen a tengerparti Ankaran Hrvatini nem tudott elegendő játékost biztosítani a ljubljanai összecsapásra. Emiatt a versenyt vezető testület a mérkőzést 3:0-ra könyvelte el, amivel még a vasárnapi összecsapások előtt eldőlt, hogy a Bravo az idei idény bajnoka.  

hs

 

A Mura remek idényt zárt

Az első osztály utolsó fordulójában a Mura labdarúgócsapata hazai pályán megtartotta negyedik helyezését, amivel kiharcolta az Európa Liga selejtezőjében indulás jogát is. Ezt az idényzáró derbin Celje csapata ellen szerezte meg szombaton az 1:1-es eredménnyel. A vendégek a mérkőzés 50. percéig vezettek, amikor találatával Maroša szétoszlatta reményeiket. A muraszombati csapat körében nagy az öröm, hiszen a több év utáni visszatérés az élvonalba kiválóan sikerült.

hs

 

Vereséggel búcsúztak az idénytől

A Nafta mindkét utánpótláscsapata vereséggel zárta a keleti másodosztályú ifjúsági és serdülő labdarúgóliga idényét. Brežice vendégeként az ifik súlyos, 7:3-as (3:0) vereséget szenvedtek, de a serdülők is csupán az első félidőben tudtak lépést tartani ellenfelükkel. A térfélcserét követően visszaestek és végül 4:0-ra alulmaradtak. A bajnokságot a velenjei Rudar nyerte 133 ponttal, a Nafta az összesített tabellát az ötödik helyen zárta 78 ponttal. Brežice a két győzelem ellenére Hajdina csapatával együtt búcsúzik a ligától.

f.h.m.  

 

Dobogós cselgáncsozók

Eredményesen szerepeltek a lendvai KBV Judo Klub utánpótlás versenyzői a hétvégén a csehországi Novy Byzdovban rendezett korosztályos nemzetközi cselgáncstornán. A 11 országból összegyűlt 1.050 cselgáncsozó között a 13 éves korosztályban Mujdrica Rok (50 kg) és Škraban Lana (52 kg) a döntőben szenvedett vereséget és ezüstéremnek örülhetett, míg Sep Sara (48 kg) bronzérmet szerzett. Horvat Veronika (44 kg) a tornát az ötödik, Bogdan Štefan (30 kg) a hetedik helyen zárta.

hs  

 

Izgalmas lesz a záróverseny

Pénteken a dobronaki vadászháznál rendezték meg a négy vadászegylet koronglövészeti versenyének harmadik fordulóját, valamint befejezték a rossz idő miatt félbeszakított második nagypalinai fordulót is.

A harmadik fordulóban kimagasló eredményt ért el a házigazda és a lendvai egylet csapata, 36 koronggal nyerték a versenyt, a palinai felállás 32, a petesházi vadászok pedig 31 találattal zártak. A 28 fős egyéni versenyt Rajtar Jože (Nagypalina) és Hirci Mirko (Dobronak) nyerte 19 találattal.      

A második forduló csapateredményei: Petesházi Vadászegylet (VE) 29, Palina VE és Dobronak VE 26, Lendva VE 29 találat. Az egyéni versenyt Lebar Anton (Petesháza) és egylettársa, Železnjak Zdravko nyerte 19 koronggal.

Az utolsó forduló előtt a legeredményesebb a Dobronaki VE 95 találattal, őket 92 koronggal a Petesházi VE követi, harmadik a Lendvai VE 89 pontos teljesítménnyel és negyedik a Palinai VE 87 koronggal.

hs

 

Közép-európai pályaíjász kupaverseny

A Lendvai Íjászklub a Szlovén Íjászszövetséggel közösen vasárnap, 2019. június 2-án 10 órai kezdettel rendezi meg a közép-európai pályaíjász kupasorozat versenyét a Petesházi Sportparkban.

A versenyen közel 140 íjász vesz részt Magyarországról, Szlovéniából, Olaszországból, Horvátországból, Csehországból, Szlovákiából, Szerbiából és Montenegróból.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a sporteseményre.   

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben