kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Bajnoki címet ünnepeltek

sport olimp2319A Lendva Körzeti Labdarúgóliga utolsó, 22. fordulójában a hosszúfalui Olimpija 180 néző előtt szombaton győzelemmel koronázta meg a már korábban megszerzett bajnoki címet a sereghajtó Petesháza ellen. Egyoldalú játék folyt a pályán, az Olimpija nem kímélte ellenfelét, és 8:1-es vereséget mért rá. A hazaiaknál a góllövést Donko Mitja kezdte meg a 13. percben, majd Vida Jernej háromszor járt sikerrel, s a továbbiakban Gyurkač Marcell, Kepe David, Kiralj Ejan és Kozar Denis találatával zárult a hosszúfalui gólgyártás.

A vendégek a véghajrában Komar Tomi találatával szerezték meg a szépítő gólt. A szép számú szurkoló az utolsó sípszó után örömteli és összetartó csapatünneplés részese lehetett. Az Olimpijának a bajnoki címért járó serleget Režonja Slavko, a Lendva Körzeti Labdarúgószövetség elnöke és Horváth Ferenc nemzetiségi képviselő adta át. Torhač Evgen, az Olimpija elnöke a bajnokavató után elmondta, a megszerzett cím a csapatba, az edzésekbe és a jó hangulatba befektetett munka eredménye. A sikerhez a hosszúfalui és környékbeli fiatal játékosok és néhány tapasztalt focista járult hozzá. Jóval a bajnokság vége előtt fontolóra vették viszont a feljutás lehetőségét a Muravidéki Ligába: „Eldöntöttük, hogy élünk a feljutás lehetőségével, de előtte a szereplés komoly feltételeinek – három korosztályos csapat nevelését – még eleget kell tennünk. A körülmények jónak ígérkeznek, és minden valószínűséggel a héten saját erőnkből összeáll az ifjúsági csapatunk, amihez már edzőt is találtunk. Ezek után nem lesz akadálya a ligában szereplésnek, ehhez az anyagiak is biztosítottak.” A klubelnök hozzátette még, hogy a felnőtt csapatnál nem várhatók gyökeres változások, várhatóan három játékossal erősítik a csapatot, amivel véleménye szerint helytállnak a ligában. Laslo Kristijan játékos és edző sem titkolta örömét a trófea megszerzése kapcsán és gratulált a játékosoknak: „A tavaszi idényben egyetlen rossz mérkőzésünk volt, a többit maximálisan, az elvárásoknak megfelelően teljesítettük. A fiatal srácok és a tapasztalt, idősebb játékosok kombinációja remekül működött. A bajnoki cím a munkánk, az edzések rendszeres látogatásának a gyümölcse, amihez hozzájárult a kiváló hangulat az öltözőben, a vezetőség megfelelő hozzáállása és a szurkolók támogatása is.”

Megérdemelten nyerte a bajnokságot az Olimpija, amely a tavaszi fordulóban egy pontot sem hagyott elveszni és a kulcsfontosságú Csente elleni derbi után már semmi sem bizonyult lehetetlennek.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben