kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Színvonalas verseny erős nemzetközi mezőnnyel

sport ij2319A Lendvai Íjászklub vasárnap az eddigi legnagyobb nemzetközi versenyét rendezte meg a petesházi sportközpontban, ahol a közép-európai pályaíjász verseny mellett a szlovén kupaverseny harmadik fordulóját bonyolították le. A lendvai színeket három íjász képviselte.

A vasárnapi versenyen Szlovéniából, Magyarországról, Szlovákiából, Horvátországból, Ausztriából, Csehországból, Szerbiából és Montenegróból összesen 123 íjász indult, A közép-európai pályaíjász kupaverseny második fordulóján pedig a szlovén, horvát, szlovák és magyar válogatott csapatok is jelen voltak. A nemzetközi viadalban a férfi és a női mezőnyben három korosztály – felnőtt, ifjúsági és serdülő – küzdött meg olimpiai és csigás íj versenyszámban. A kétfordulós selejtezőkör után kategóriánként a legjobb 16 került a döntő olimpiai körbe, amelyből a párbajos kieső rendszer alapján került ki a győztes. A nemzetközi porondra a lendvai íjászok közül csupán Horvat Niko állt ki, aki a serdülők mezőnyében olimpiai íjjal 552 kört lőtt, így 14. helyezésével bejutott a döntő olimpiai körbe, ahol az első fordulóban a serdülők későbbi győztese, a magyar Olasz Dániel Péter ejtette ki. Horvat első nemzetközi versenyét így a 14. helyen zárta. A fiatal tehetség talán többet várt a versenytől, de miután nemrég edző és szakmai irányítás nélkül maradt, a teljesítményével elégedett lehet.  

A másik két lendvai íjász a szlovén kupasorozatban szerepelt, amelyben Štuhec Bojan az öregfiúk csigás íj versenyszámában ötödik, míg Komaricki Nik a fiúk mezőnyében olimpiai íjjal 6. lett. A remek feltételek két új országos csúcsot is hoztak, a serdülő csigás íj, valamint a fiatal lány olimpiai íj kategóriában.

Kuzma Kristijan elnök klubtársaival és az önkéntesekkel ismételten bebizonyította, hogy színvonalas verseny megszervezésére képes az egyesület, amihez az időjárás is kedvezett: „Ez volt az eddigi legnagyobb szervezést igénylő versenyünk, ami új kihívást is jelentett számunkra. Úgy gondolom, ez jól sikerült és újra bebizonyítottuk, hogy nagyszabású, nemzetközi versenyek szervezésében is helytállunk. A megmérettetésre szép számban jöttek el a versenyzők, aminek szintén örülünk.”

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben