kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Sportmix - hírek röviden

sport mladost2319Bedič Nika az európai dobogó legmagasabb fokán

A lendvai Mladost Tollaslabdaklub közel húsz év után aranyéremmel tért haza Európa egyik legnagyobb és legerősebb utánpótlás korosztályos tollaslabdatornájáról.

A németországi Friedrichshafenben a hétvégén 20 országból 450 fiatal versenyző küzdött a legjobb eredményekért, és közöttük ott voltak a lendvai sportolók is. A 15 évesek korosztályában kimagasló eredményt ért el Bedič Nika, aki a tornán nem talált legyőzőre, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A fiatal tehetség párosban harmadik lett.

A lendvai klubnak a színvonalas nemzetközi tornán, legutolján 2005-ben Utroša Iztok párosban szerzett aranyérmet Činč Rokkal az oldalán. 

Hs

 

Szentlászló győzelemmel búcsúzott

Győzelemmel búcsúzott Szentlászló csapata a moráci kispályás fociliga idei kiírásától. Az utolsó, 21. fordulóban hazai pályán 7:6-ra győztek Ivanci ellen, míg Pártosfalva 2:3-as vereséget szenvedett Strehovcitól. Noršinci idegenben 9:4-es csapást mért Vučja Gomilára, Filóc pedig otthon 6:3-ra kikapott Mlajtincitől.

A bajnokságot Mlajtinci nyerte 48 ponttal, Noršinci második lett 46, Strehovci harmadik 41, Filóc negyedik 39, Szentlászló ötödik 28, Vučja Gomila hatodik 16, Ivanci hetedik 15 és Pártosfalva nyolcadik 8 ponttal.

F.h.m. 

 

Irány Kanada?

Szombaton a Lendvai Íjászklub tagjai Pogorelecen a 3D országos terepíjász kupaverseny 3. fordulójában versenyeztek, ahol Horvat Kristijan harmadik alkalommal is teljesítette a világbajnokságra kitűzött 398 körös normát. Ezzel már szinte bebiztosította útlevelét a szlovén válogatottba és a szeptember elején zajló kanadai 3D terepíjász világbajnokságra. A hétvégén a Dolenjske Toplice-i nehéz tereppel Horvat eredményesen küzdött meg, vadászreflex versenyszámban 430 körrel aratott győzelmet. Klubtársa, Cseh Gyula 404 körös teljesítménnyel a második helyen megelőzte Kocman Marjant (Taborska Jama ÍK), aki 402 körrel harmadik, míg Magyar Daniel hetedik lett. Horvat az elért eredménnyel kifejezetten elégedett, hiszen mint elmondta, nagyon jó versenyen bizonyíthatott szombaton: „Szoros küzdelemre és nehéz versenypályára számítottam, a pogoreleci terep megfelelő próbatételt jelentett. Ahogy általában, úgy most sem jutott elég idő megfelelően felkészülni a versenyre, de a tapasztalatok és a tehetség hozzásegített, hogy ennek ellenére nagyon jól sikerült a komoly megmérettetés és harmadszor is teljesítettem a normát. Ezek után szinte biztosra mondhatom, hogy a repülőjegy Kanada felé a zsebemben van.” A Szlovén Íjászszövetség bő egy hónap múlva hivatalosan is közzéteszi az idei világbajnokság válogatott csapatának névsorát, amelybe esélye van bekerülni Hozjan Jožefnek is hosszú íj kategóriában. Az eredményei alapján közel jár a 350 körös norma teljesítéséhez, ami azonban a hétvégi tornán teljesen elsikerült, csupán 259 körrel 11. lett, de még három versenyen lesz lehetősége javítani. Az öregfiúk mezőnyében Flisar Tomaž a 10. helyen végzett.

A kupasorozat harmadik fordulóján 37 klubból 148 íjász versenyzett.

Hs

 

A Coal csapatban második lett

sport coal23191A Mesto Ljutomer Lövészegyesület szervezésében rendezték meg a nemzetközi kiskaliberű liga 3. fordulóját Presikán. A petesházi Coal egyesület csapatban Muraszombat I. után a harmadik helyen zárta a fordulót, a dobronaki Jezero ötödik lett. Egyéniben Kopinja Jože a Coalból egy körrel maradt le a győztes, 268 kört teljesítő Havasi Ferenctől (PLE Zalaegerszeg). A felnőtt mezőnyt klubtársa, Gerenčer Boris a 12. helyen zárta, míg az utánpótlásmezőnyben Galambos Milan a dobogó második fokán végzett. A nemzetközi megmérettetésen a Jezero lövészei közül Balaško Štefan 10., Bežan Vinko 11. és Car Franc 14. lett.

sport coal23192Három forduló után a PSLE Nagykanizsa vezet 39 ponttal, második a Muraszombat I. 34 és harmadik a PLE Zalaegerszeg 29 ponttal. Ugyanannyi ponttal, de rosszabb köraránnyal negyedik a Coal, a dobronaki Jezero 28 ponttal ötödik.

hs

 

Tutek nyerte mindkét számot

A muravidéki pisztoly- és revolverliga 3. fordulóját bonyolította le a Dobonaki Jezero Lövészegyesület a hétvégén, amelynek pisztoly egyéni számát Tutek Miran nyerte 191 körrel a Jezero Oljarna Premoša csapatából. Két csapattársával, Premoša Boštjannal és Recek Mirkóval a csapatmegmérettetést is magabiztosan megnyerte 520 körrel. A revolver versenyszámban sem talált legyőzőre Tutek, aki 186 körrel lett első. A szoros csapatküzdelemben viszont a csapatát négy körrel a lendvai egyesület hármasa, Aladič Elemir, Duh Franc és Kovač Rihard legyőzte. A győzelemhez 525 kör volt elegendő.

hs

 

Harmadik hely az erős tornán

A Lendvai Labdarúgó Aadémia U11-es csapata a hétvégén korosztályos focitornán szerepelt a maribori Pobrežjén, ahol a Nafta 1903 fiatal focistái a remek harmadik helyet szerezték meg. A tornán nyolc csapat két csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdött, amelyből a lendvai felállás két győzelem és egy döntetlen után jutott tovább. A lendvaiak Gerenčer Borut edző vezetésével a negyeddöntőben 3:1-re verték Benediktet, majd az elődöntőben a vendéglátó Pobrežje ellen elszenvedték első vereségüket, 2:0-ra maradtak alul, amivel a harmadik helynek örülhettek.

F.h.m.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben