kele
perec1
garas1
63. évfolyam
34. szám
Megjelenés:
2019. 08. 22.
kiscim3419
 

A legfiatalabb korosztály rúgta a labdát

sport ffeszt2419A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség szombaton Odrijáncon rendezte meg a 11. Labdarúgó Fesztivált, amelyen a körzeti klubok U7-es, U9-es és U11-es korosztályos csapatai találkoztak. A rendezvényen az országos labdarúgószövetség programja keretében a fiatal focisták az ügyességi labdajátékokkal elnyerhették a labdarúgó-jelvényt is.

A nagy hőségben először a 11 évesek léptek pályára, a nyolccsapatos tornán jelen volt a Nafta és a gyertyánosi Panonija is. A Nafta Tornisa csapatával csapott össze, amelyet szervezett játékkal és pontos lövésekkel teljesen alárendelt helyzetbe hozott. Fölényes győzelemmel és kapott gól nélkül zárta a meccset Gerenčer Borut edző távollétében a Völgyi Márk és Polareczki Roland által vezetett csapat. A mérkőzés végén Polareczki edző elégedett volt a csapat játékával, amelybe a fiúk minden tudásukat beleadták: „A korosztályban sok a tehetséges gyerek. Őket szeretnének a jövőben is együtt tartani és tovább edzeni. A pozitív idényzárás után a jövő héten kezdődik a megérdemelt szünidő, egy hónap múlva pedig indul a felkészülés az új szezonra.”

 

 

A fesztiválon két csapattal jelen volt a gyertyánosi Panonija is. Volf Mojmir edző, aki a klubnál a 9 és 11 éves korosztályban télen vállalta el az utánpótlás-nevelést, kifejtette, hogy a közelmúltban volt egy kis pangás a toborzásban, mert sokan a Naftához igazoltak, de mostanra megnőtt az érdeklődés a helyi foci iránt: „Jelenleg 17 tagunk van az utánpótlásban és folyamatosan érkeznek új játékosok. A gyerekek rövid időn belül megfelelően fejlődtek, hiányoznak még a tapasztalatok, de idővel ezt is megszerzik a srácok. Ezek után idegenben is könnyebben tudják hozni a begyakorolt játékot és a megbeszélteket.”

A fesztiválon a Lendva-vidékről a Nafta és a Panonija csapatai mellett pályára léptek a hosszúfalui Olimpija és Dobronak korosztályos csapatai is.

A rendezvényen az elismeréseket és érmeket Režonja Slavko, a Lendva Körzeti Labdarúgószövetség elnöke, Žalik Danijel titkár és Rob Damir, az országos programok oktatója adta át. A rendezvénysorozat Odrijánc és a Nafta közötti körzeti kupadöntővel zárul július 30-án vagy 31-én.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben