kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

A vándorserleg Petesháza birtokába került

sport vad2419A Petesházi Vadászegyesület egy évre birtokba vehette a négy vadászegyesület koronglövészeti versenyének vándorserlegét, miután pénteken a lendvai egylet hosszúfalui lőterén megnyerte a versenysorozatot.

A negyedik, utolsó fordulót a hosszúfalui vadászháznál rendezte meg a lendvai egyesület, amelynek egyéni versenyét a palinai egylet tagja, Rajtar Jože nyerte 19 találattal. A csapatgyőzelmet a petesházi vadászok szerezték meg 33 találattal, második lett a lendvai csapat 32, harmadik a palinai 30 és negyedik a dobronaki felállás 27 eltalált koronggal.

A négy forduló után figyelemreméltó összesített eredmények születtek. A győztesnek járó serleget 125 korongos teljesítmény után nagy örömmel vehette át Petesháza csapata, három találattal lemaradva a második helyen Dobronak végzett, a harmadikon Lendva 121 találattal és a negyedik Palina lett 117 találattal. Izgalmas volt az egyéni küzdelem végeredménye is. A versenyt a palinai Rajtar Jože nyerte 72 találattal, a második helyet pedig az azonos számú, 66 találat miatt szétlövéssel döntötte el a dobronaki Bertalanič Janez és a palinai Ritlop Tadej. Az első hibás lövést az utóbbi adta le, így Bertalanič örülhetett a második helynek.

 

 

Kolenko Branko versenyvezető minőséginek értékelte a küzdelemsorozatot, amelyben egyletként legfeljebb tíz versenyző indulhatott: „Évről évre színvonalasabb a verseny, ami az eredményeken is látható. Kezdetben ugyanis a négyfős csapatok a tízkorongos szériában átlagban 23 korongot találtak el, idén ez a szám versenyenként több mint harmincat jelentett. A négy egyesület versengése mellett az eseményben nagyon fontos szerepet tölt be a barátkozás.”

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben