kele
perec1
garas1
63. évfolyam
34. szám
Megjelenés:
2019. 08. 22.
kiscim3419
 

Horvat és Kuzma iskolai íjászbajnok lett

sport ijiskola2419A Lendvai Íjászklub fiatal tagjai szombaton Bela Krajinába utaztak, ahol az általános és középiskolák országos pályaíjász bajnokságát rendezték meg. A lendvai és a göntérházi iskola nyolc résztvevő tanulója közül ketten országos bajnoki címmel tértek haza Gradac településről.

A legidősebbek, a 7–9. osztályos versenyzők között Horvat Niko olimpiai íj versenyszámban 349 körrel maga mögé utasította mind a 17 kihívóját. A versenygyőzelem a fiatalabb Kuzma Tiannak is sikerült, aki csigás íjjal lőtt 272 kört a 4–6. osztályos indulók között. Iskolatársa, Bratkovič Odar Aljaž barebow íjjal 17. lett, a göntérházi iskola egyedüli képviselője, Vuk Vasilij a 18. helyen végzett. A legfiatalabbak, az 1–3. osztályosok mezőnyében indultak a legtöbben, a küzdelem legjobban Horvat Teának sikerült, aki az ötödik helyet szerezte meg, Sőke Sandro 9., Bratkovič Odar Bor 10. és Tibaut Darij 11. lett. Az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolának Horvat Niko, Kuzma Tian és Bratkovič Odar Aljaž a 10. csapathelyet szerezte meg.

Az idei szabadtéri pályaíjász iskolai országos versenyen 95 általános és középiskola 210 tanulója és diákja között dőltek el a bajnoki címek.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben