kele
perec1
garas1
63. évfolyam
34. szám
Megjelenés:
2019. 08. 22.
kiscim3419
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij24191Cseh Gyula az élen végzett

A horvátországi Dubravában rendezett 3D terepíjászati versenyen négy lendvai íjász versenyzett a dobogós helyezésekért. Vadászreflex versenyszámban Cseh Gyula teljesített a legjobban és 412 körrel megnyerte a versenyt.

Csapattársa, Horvat Kristijan ezúttal gyengébben lőtt, 377 körrel lecsúszott a dobogóról és negyedik lett. sport ij24192A vadász és csigás íjászok mezőnyben Štuhec Bojan 363 körrel a dobogó legalsó fokára állhatott, Hozjan Jožef pedig a szomszédságban sem tudta kibontakoztatni tehetségét, hosszú íjjal 299 kört lőtt, amivel ötödik lett. A megmérettetésen 59 íjász küzdött meg a tereppel Szlovéniából és Horvátországból.

hs

 

Négy tollaslabda-bajnoki címet szereztek

A hétvégén Mirnán rendezték meg az országos tollaslabda-bajnokságot a 11 éves korosztályban. A lendvai Mladost Tollaslabdaklub tagjai remekül szerepeltek és négy bajnoki címmel tértek haza.

Pešehonov Nikita kétszeres címet szerzett, párosban Pahor Anellel a mirnai Anzelj Tim és Mežnaršič Nele párost verte két játszmában, valamint vegyes párosban Horvat Tijával a Cerar Matic (Medvode) és Alič Tinkara (Olimpija) párost három játszma után 2:1-re győzték le. Egyéniben Pahor Anel a döntőben veszített két játszmában Cerar Matic ellen. Úgyszintén a döntőben maradt alul Horvat Tija is, aki Alič Tinkarattól szoros, háromjátszmás küzdelemben 2:1-re kapott ki. Pešehonov Nikita a harmadik helyet zsebelte be.

hs

 

Ezüstérmes öregfiúk

Múlt héten a Nafta 1903 öregfiúcsapata háromnapos nemzetközi focitornán szerepelt az ausztriai Fieberbrunnban (Tirol). A rangos tornán hét veteráncsapat vett részt Ausztriából, Franciaországból, Szlovéniából és Horvátországból.

Az összecsapások során a lendvai Nafta bekerült a négycsapatos döntőbe, ahol a francia Mutzig veteránjaitól 1:0-ra kikaptak, majd 1:0-ra verték az osztrák Fieberbrunnt és 2:0-ra a horvát Murát. A döntők döntőjében a Nafta másodszor sem tudott a francia felállás fölé kerekedni, ismételten vereséget szenvedett. A Mutzig 2:1-es győzelemnek örülhetett, a Nafta pedig a második helyet szerezte meg.

F.h.m.

 

Az Olimpija magabiztosan nyert Rédicsen

A Zala megyei és a lendvai Labdarúgószövetség, valamint a labdarúgó-egyesületek baráti kapcsolatának ápolása jegyében hagyományosan barátságos mérkőzést szerveztek Rédicsen, ahol a hosszúfalui Olimpija vendégszerepelt. Az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, gólszerzési lehetőségek mindkét oldalon kialakultak: miközben a hazaiak egyszer jártak sikerrel, a vendégek kettő találatot szereztek a pihenőig. A folytatásban a hazaiak nem tudtak lépést tartani a vendégek iramával, játékban visszaestek, amit az Olimpija könnyedén kihasznált és további három gólt szerzett. Kepe Tihomir kétszer, Kepe Denis, Kepe Kristijan és Kepe David egyszer talált be a rédicsi hálóba.

F.h.m.  

 

Krškóban versenyeztek

A Lendvai KBV cselgáncsklub növendékei a Krško Kupán a négy korosztályban folyó versenyen két korosztályban jutottak dobogós helyezésekig. A 14 éves korosztályban Mujdrica Rok (50 kg) aranyéremnek örülhetett, míg Horvat Veronika (44 kg) harmadik lett. A 12 éveseknél Bogdan Štefan (32 kg) és Škraban Lana (57 kg) szerzett győzelmet, Sep Sara (52 kg) a döntőben szenvedett vereséget és a dobogó középső fokán végzett. A megmérettetésen 112 fiatal küzdött három ország 14 klubjából.

hs

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben