kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

11. Ezüstlabda: színvonalas és izgalmas küzdelmek

sport tollas1616A korosztályos csapatok hagyományos, immár 11. Ezüstlabda tollaslabdatornáján öt országból mintegy 180 versenyző ragadott ütőt a hétvégén Lendván. A legrangosabb U19-es kategória döntőjét a szlovén Jerčinovič, a lányoknál a cseh Kubeckova nyerte. A lendvaiak három dobogós helyezést értek el.
A háromnapos versenyre Magyarországról, Horvátországból, Csehországból, Szlovákiából és a szlovén klubokból érkeztek a fiatalok a négy korosztályban meghirdetett egyéni és páros kategóriákban. A lendvai Mladost Tollaslabdaklub 24 hazai fiatal tagot indított a versenyen, a legjobb eredményt Bedič Nika a harmadik helyezéssel érte el, Hac-Györköš Anel párosban második lett, míg Doler Maša a párosok döntőjében szenvedett vereséget.
A legszínvonalasabb kategóriában, a 19 éveseknél a szlovén fiúk tarolták, a győzelmet Rok Jerčinovič szerezte meg, a lányoknál a cseh Veronika Kubeckova győzött. A fiúk páros versenyét a Rok Jerčinovič / Tine Zalar kettős nyerte. A hazai Doler Maša a horvát Ela Trstenjakkal az oldalán a lányok döntőjéig menetelt, ahol a Taja Cerkovnik és Alja Novak kettőstől kapott ki 21:11-re és 21:12-re.
Az U15-ös korosztály legjobbja a cseh Jan Janoštik lett, aki a horvát Borna Vadljával a párosok döntőjében is győzni tudott. A magyar lányok verték a korosztály mezőnyét, az egyéni kategóriát Pothorsky Renáta, a párosokét Kónya Bernadett és Makó Csenge nyerte. Az U13-as fiú kategóriát a magyar Tóth Kristóf nyerte, aki Kis-Kasza Miklóssal a párosoknál is győzedelmeskedett. A győztes kettős az elődöntőben Hac-Györköš Anelt és a horvát Ivan Gotesman verte 21:19-re és 21:10-re. Az egyéni versenyben Hac-Györköšre a nyolcaddöntőben pont Gotesman sújtott le 20:22-re és 19:21-re. A lányoknál a cseh Marie Ružičkova egyéniben és páros kategóriában Klara Petruškovával lett a legjobb. Az U11-es korosztályban az egyéni fiú versenyszámban a szlovén Mark Koroša győzedelmeskedett, a lányoknál a magyar Hart Petra tarolt. A lendvai Bedič Nika az elődöntőig jutott, ahol Orosz Tekla kétszer is 21:13-ra győzte le.
Sekereš Bojan elnök kiválónak értékelte az idei tornát, melyre szép számban érkeztek versenyzők és a színvonalas mezőnyben remek mérkőzéseket láthatott a közönség. Majd hozzátette, hogy a néhány ezer euró költséggel járó esemény, melynek legnagyobb tételét a nyeremények képezték, a tagok önkéntes munkája segítségével válhatott valóra.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben