kele
perec1
garas1
63. évfolyam
45. szám
Megjelenés:
2019. 11. 07.
kiscim4519
 

Megerősítették a játékvezetők és az edzők tagságát

sport szov27191A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség pénteken megtartotta évértékelő közgyűlését, amelyen a 15 jelenlévő tag megerősítette a beszámolókat és a terveket. Ősszel 14 csapattal indul a Muravidéki Liga, többek közt a hosszúfalui Olimpija részvételével, valamint 12 csapatos lesz a lendvai körzeti liga.

A lendvai szövetség az elmúlt évben 1.850 regisztrált játékost tartott nyilván, ami a 24 ezer fős lakosságnak a 7,71 százalékát jelenti. Évközben 21 klubbal és 56 csapattal működött együtt a szervezet, ami a foci nagy népszerűségét bizonyítja.

sport szov2719A 15 tag jelenlétében pénteken Režonja Slavko elnök számolt be az elmúlt évi munkáról, hangsúlyt fektetve a szervezet alapvető feladatára, a fiatalokkal való foglalkozásra és a minőségi focista-nevelésre a „Labdarúgás mindenkinek” program keretében, amit a muravidéki régióban Rob Damir vezet. Ide tartoznak a 13 éves korosztályig az ifjúsági körzeti központban tartott foglalkozások, valamint az országos szövetség támogatásával a 12 és 13 éves tehetséges fiatalok szakképzésének biztosítása. Az elmúlt évben Kovačič Dominik szakmai vezetésével Lendván, Renkócon, Odrijáncon, Nagypalinán és Srednja Bistricán összesen 16 regionális központot szerveztek. A projekt keretében továbbá a focit népszerűsítették, kezdve az óvodásoktól az iskolás korosztályig, majd egészen a veteránokig. Szakmai gyakorlati képzéseket biztosítottak a klubok utánpótlásedzői részére, emellett focitáborokat szerveztek, valamint lebonyolították a téli ligát.

A focifesztivál keretében a fiatal focisták a labdarúgójelvényt szerezhették meg. A szövetség égisze alatt zökkenőmentesen befejeződtek a felnőtt és a korosztályos versenyek, a körzeti kupagyőztes a Nafta 1903 lett. A szövetség tavasszal befejezte a 3. keleti liga vezetését és ősszel átvette az új 8 csapatos muravidéki és a 11 csapatos körzeti liga vezetését. Megfelelő együttműködés alakult ki a ptuji, a muraszombati, a celjei és a maribori szövetségekkel is, akikkel közös álláspontokat képviseltek országos szinten. 

A pénzügyeket Žalik Daniel titkár mutatta be. Elhangzott, hogy az elmúlt évben a gazdálkodás stabil volt, a szövetség mintegy 92.000 eurós költségvetéssel rendelkezett az elmúlt évből átvitt 32.000 eurós összeggel együtt. A körzeti klubok 11.500 euró bevételt biztosítottak, a 3. keleti és a Muravidéki Liga irányítása mintegy 11.000 euró bevételt jelentett. Mintegy 30.000 eurót az országos szövetség biztosított a működésre és az utánpótlásprogramokra, a szponzori és egyéb támogatás 6.500 euró volt. A kiadások 51.000 eurót tettek ki.

Pozsgai Ferenc, a Nafta 1903 képviselőjének javaslatára a jövőben a „Labdarúgás mindenkinek” projekt éves eredményei részét képezik a közgyűlés anyagának és a vezetője részéről bemutatásra kerül. Az elnök elmondása szerint Rob Damir projektvezető az előírtaknak megfelelően havonta számolt be a tevékenységekről.

A beszámolók elfogadását követően az idei munkatervben a szervezet követi a 2020-ig tartó fejlesztési stratégia célkitűzéseit és az utánpótlás hagyományos programjait valósítja meg. A lendvai körzeti szövetség a 2019/20-as idényben a 14 csapatos Muravidéki Ligát és a 12 csapatos körzeti ligát vezeti. A fiatalok versenyeztetésében a minőség fenntartása érdekében a muraszombati szövetséggel ősztől közös ligák indítását tervezik, az U15-ös és az U19-es korosztályokon kívül. A nemzetközi együttműködések terén idén már megvalósult a zalaegerszegi, a csáktornyai, a varasdi, a lendvai és a muraszombati szövetségek nemzetközi együttműködésének aláírása közös aktivitások kivitelezésére.

A közgyűlés a szövetség tagjai közé fogadta a Lendvai Körzeti Labdarúgó-játékvezetők Egyesületét és a Lendvai Körzeti Labdarúgóedzők Egyesületét, akik ezentúl szavazati joggal rendelkeznek és a lendvai szövetség végrehajtóbizottságában taggal képviselik szervezetüket. Ennek megfelelően módosításra került a szövetség alapszabályzata is. Az országos csúcsszervezet statútumához igazodva módosították a testületek tagjainak korhatárát legfeljebb 70 évre, valamint legfeljebb három mandátumot lehet betölteni tagként a körzeti szövetség testületeiben, amely a következő tisztújításnál lép hatályba.

A közgyűlés végén Žalik Daniel titkár röviden tájékoztatta a tagokat az következő idényre vonatkozó újdonságokról, amelyek a játékosok igazolásáról szóló szabályzatra, a foci új szabályaira és az új fegyelmi szabályzatra vonatkoznak.

Tompa Marjan, a játékvezetők elnöke felszólalásában a játékvezetők hiányára hívta fel a figyelmet, így a fiatal tagok toborozásában kért segítséget a kluboktól a ligák gördülékeny lebonyolítása érdekében.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben