kele
perec1
garas1
63. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2019. 11. 21.
kiscim4719
 

Sportmix - hírek röviden

sport pragers2719A Coal csapatban második lett

A petesházi Coal lövészei a hétvégén a Svečin Kupáért versenyeztek a pragerskói szabadtéri lőpályán. Az 50 méteres, nyílt irányzékú kiskaliberű puska csapatmegmérettetésben a Kopinja Jože, Galambos Milán, Gerenčer Boris hármas a második helyen végzett. A versenyt Kisovec csapata nyerte.

 

 

A szoros egyéni küzdelmet Šiles Tija (Kisovec) nyerte 264 körrel, Golob Peter (Svečina) második lett 261 körrel, a harmadik helyen Kopinja Jože (Coal) végzett 259 körrel. A korosztályos versenyben Galambos Milán az ötödik helyet szerezte meg.

hs

 

Felkészülési meccs: Nafta 1903 – Krasznodar (U19) 0:1 (0:1)

Bő egy hét alapozás után a Nafta 1903 az első felkészülési meccsét szombaton az oroszországi elsőligás Krasznodar csapatának ifjúsági felállása ellen játszotta. A „bevezető” mérkőzésen a próbajátékon lévő játékosok megfigyelése került előtérbe. A szép számban összegyűlt közönség a lendvai stadionban átlagos játékot láthatott a hazai csapattól, amelyen nyomot hagytak a nemrég indított alapozás kemény edzései. A végeredményből kiindulva ezért korai még a következtetések levonása. A találkozó egyetlen gólját a 12. percben a vendégek szerezték, miután a pálya közepén a hazaiak védelmi hibából labdát veszítettek, s ebből gyors ellentámadás jött. A próbajátékon lévő horvát Galoši kapus először kiütötte a labdát, de az egy vendégcsatárnál landolt, aki könnyen értékesítette a lehetőséget. Ezek után mindkét oldalon felváltva alakultak ki helyzetek, a legígéretesebb Oštrek szabadrúgása volt, amelyet a vendégkapus hárított.

Sluka Marian vezetőedző a második félidőre teljes sort cserélt. Eseménytelenül, a két kapu között csordogált a játék, ígéretes helyzet egyik oldalon sem alakult ki egészen a mérkőzés végéig, amikor Raduha védésére volt szükség, hogy az eredmény változatlan maradjon, majd Šeruga egy szöglet után fejjel veszélyeztette a Krasznodar kapuját.

F.h.m.

 

Valentić távozott, Oštrek meggondolta magát

Oštrek Stjepan a felkészülés megkezdése előtt bejelentette, hogy az újonc elsőligás Varasd csapatánál folytatja pályafutását, majd tárgyalásokat folytatott a Nafta 1903 vezetőségével, s végül két idényre szerződést hosszabbított a lendvai klubbal. Egy évet hosszabbított Leuštek Leon is, aki sérülés után tért vissza a lendvai gyepre. Emellett a Sluka Marian vezetőedző, Stegne Anže és Šeliga Aleksander szakmai stáb néhány Lendvráa érkező próbajátékost figyel. Bizonyítási lehetőséget eddig többségében a fiatalok kaptak: Pirtovšek Tadej védőjátékos, aki a maribori ifjúsági csapatnál játszott, Rokavec Miha középpályás a Fužinarból, Galoši Marko kapus a Muraköz csapatából, a topolyai Nenezić Nemanja védő, valamint Tóth Zoltán csatár az MTK-ból. A kapusokhoz Cigut Bojan csatlakozott Tornisáról, aki az ifjúsági csapat mellett a felnőtt csapat harmadik kapusának szerepét vállalta el. A klubból négy év után távozott Valentič Jurica második kapus.

hs

 

Gyenge volt a kapás

A lendvai horgászegyesület petesházi alapegysége az államiság napján hagyományosan megszervezte a sporthorgászati versenyt a petesházi horgásztónál. A versenyen 40 horgász versenyzett női és férfi versenyszámban. A négyórás, nagy hőségben folyó pecázás alatt csekély volt a fogás, összesen 29,24 kilogramm hal akadt a versenyzők horgaira.

Az idei megmérettetést a renkóci Adanič Primož nyerte 4,72 kilogramm kifogott hallal, Fodor Ferenc, aki Magyarországról érkezett a versenyre, 2,24 kilogrammos teljesítménnyel második lett, a harmadik helyen pedig Horvat Jože végzett Kótból 2,22 kilogrammal. A nőknél a dobogó legfelső és legalsó fokára a Magyarországról érkező Csiszár Lászlóné (1,92 kg) és Radics Árpádné (0,60 kg) állhatott, míg közéjük furakodott a petesházi Slana Marjeta 0,62 kilogrammos fogással.

F.h.m.  

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben