kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Sportmix - hírek röviden

sport coal28191Galambos Milán országos bronzérmes lett

A hétvégén rendezték meg a kiskaliberű puska és pisztoly versenyszám 29. országos bajnokságát, amelyet a pragerskói lőtéren a Svečina Sportlövészeti Egyesület bonyolított le.

sport coal28192A bajnokságon remekül teljesített a petesházi Coal fiatal tehetsége, Galambos Milán, aki az idősebb fiúk korosztályában 260 körrel és egyéni rekorddal bronzérmet szerzett. A 15 fős mezőnyben csupán egy körrel maradt el Zaviršek Julij (Olimpija) országos bajnoktól és Kovačec Nino Benjamin (Kovinar Ormož) második helyezettől. Tavaly Galambos hajszállal lecsúszott a dobogós helyezésről, idén viszont megfelelően összpontosított, ami hozzájárult az idény legjobb eredményéhez és első országos érméhez is.

hs

A Nafta felkészülési meccse: Nagykanizsa – Nafta 1903 0:1 (0:1)

Szombaton délelőtt a harmadosztályú Nagykanizsával játszotta harmadik alapozási meccsét a lendvai labdarúgócsapat. Különösen jól játszott a Nafta az első félidőben, amikor először az újonc középpályás Szökrönyös próbálkozott távolról, majd szintén az újonc Panadič előtt ígérkezett lehetőség, de a hazai védelem jól helyezkedett. Hamarosan kidolgoztak egy szép helyzetet a nagykanizsaiak is, a lövés viszont Raduha kapuja mellett suhant el. A mérkőzés egyetlen gólját a 36. percben a Nafta egyik újonca, Rebernik szerezte meg, aki Malešević beadását vette át jól, és miután kicselezte a hazai védőjátékost erős lövéssel a hálóba helyezte labdát, majd még a félidő előtt Rebernik egy újabb próbálkozását a vendégek kapusa hárította. A folytatásban Sluka edző kilenc fiatal játékossal frissített. A hazai védelem hibája után ígéretes helyzetet hagyott ki Panadič, lövését védte a kapus. Az 59. percben a vendégeket a kapufa mentette meg a hazaiak egyenlítő góljától, majd Cigut kapus hárított nagyot. A mérkőzés végén nagy erőbedobással szerzett egy gólt Nagykanizsa is, amit viszont les miatt érvénytelenített a játékvezető.

A Nafta szombati kezdőcsapata: Raduha, Šeruga, Leuštek, Bolla, Malešević, Bizjak, Szökrönyös, Panadič, Rebernik, Vinko, Zagorec, majd pályára lépett Cigut, Nenezič, Pirtovšek T., Panikvar, Drk, Šupljika, Tóth, Ploj és Kirić.

A múlt héten a Nafta hazai pályán színvonalas játékkal az újonc magyar elsőligás Rákóczy Kaposvárt 3:2-re (2:0) verte a lendvai stadionban.

F.h.m.

 

sport misja2819Misja megszerezte 4. bajnoki címét

A lendvai Misja Beno taekwondós múlt héten a Nova Gorica-i országos bajnokságon versenyzett. A 80 kilogrammos súlycsoportban idén sem talált legyőzőre, így sorban a negyedik országos bajnoki címnek örülhetett a lendvai sportoló.

Hs

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben