kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

nafta zte 3

A Nafta felkészülési meccsei

Nafta 1903 – Duna Aszfalt TSVE 0:2 (0:0)

A Nafta a hotizai focipályán játszotta az ötödik felkészülési mérkőzését a másodosztályú Tiszakécske ellen, amely Radányban volt edzőtáborban. A vendéglátó csapat a jó játék ellenére a mérkőzés végén védelmi hiba következtében veszítette el a meccset. Elsőként Vinko veszélyeztetett, de a lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. Egy újabb támadásban távolról Szökrönyös próbálkozott sikertelenül, majd Vinko lőtt a kapu fölé. Míg a vendégek tartalék felállással kezdtek, a második félidőben sort cseréltek, és a véghajrában sikerült felülkerekedniük a hazai felálláson. Számos ígéretes helyzetet alakítottak ki, és a 71. percben megszerezték a vezetést. A hazai védelem rontott, először Zádori élt a helyzettel, üres kapuba lőtt, majd tíz perc múlva Kichner növelte a Tiszakécske előnyét.  A véghajrában a hazaiak is helyzetbe kerültek, Ploj egyik beadásánál rosszul reagált Tóth, de a szépítő gólra nem futotta az időből.

A Nafta 1903 kezdő felállása: Cigut, Šeruga, Leuštek, Pirtovšek T., Malešević, Zagorec, Szökrönyös, Oštrek, Rebernik, Vinko, Bubnjič. Később pályára lépett: Raduha, Ploj, Fekete, Drk, Bognar, Živko, Šupljika és Tóth. F.h.m.

 

Nafta 1903 – ZTE Zalaegerszeg 3:1 (1:1)

Múlt szerdán az NB I-be jutott ZTE csapata érkezett a lendvai stadionba. A délelőtti órákban megtartott mérkőzésen a szép számú közönség az első félidőben minőségi játékot és rengeteg ígéretes helyzetet kísérhetett szemmel a lelátókról. Bobala próbálkozott elsőnek, Raduha azonban jól helyezkedett. Ezek után Ploj lepte meg a vendégeket, aki közelről mellel továbbított a jobb sarokba. A vendégek a jogosan megítélt büntetőből hamar egyenlítettek, Mitrovič járt sikerrel. A félidő végén a ZTE beszorította a kapuja elé a hazai felállást, de Raduha megostromolt kapuja érintetlen maradt.

 

 

A térfélcserét követően mindkét edző cserélt, a fiatal Drk pedig hamarosan fejjel próbálkozott, de a vendégkapus hárított, majd Oštrek a kapu fölé lőtt. A Nafta újabb vezetését a próbajátékon lévő Bubnjič szerezte meg fejjel, az előnyt pedig Vinko növelte 11-ből. A találkozó végéig mindkét oldalon alakultak ki helyeztek, de az utolsó sípszóig a hálók érintetlenek maradtak. A Nafta megérdemelten nyerte a mérkőzést a ZTE ellen, amely az első alapozási meccsét játszotta a nyári felkészülési időszakban. F.h.m.     

MCSi Design