kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Pannon Maraton: Az egyik legnépesebb volt az idei mezőny

maraton bicikli 42A lendvai Lipa szálloda elől rajtolt és ért célba az idei 16. Háromországos Pannon Maraton kerékpáros verseny. Több mint ötszáz szabadidős kerékpárost vonzott az esemény, amelynek vasárnap a Lendvai Kerékpárklub volt a házigazdája.

A Lendvai Kerékpárklub, a Lenti Mocorgók és a muraszentmártoni Mura Avantura Kerékpárklub közös rendezésében immár 16. alkalommal rendezte meg a térség legnagyobb kerékpárversenyét. Vasárnap több mint ötszáz versenyző gyűlt össze az eseményen, ami az eddigi legnépesebb mezőnyt jelentette, e tekintetből pedig az egyik legsikeresebb is volt.

A háromtávú kerékpárverseny idén Lendváról rajtolt, a 100 és 50 kilométeres táv mindhárom országot – Szlovéniát, Magyarországot és Horvátországot - átszelte, míg a 10 kilométeres családi útvonal Lendva környékét érintette.

A legtöbben a leghosszabb, száz kilométeres távon gyűltek össze, és szervezetten rajthoz állt hét kerékpáros csapat is, köztük félprofi indulók is voltak. A napsütötte időben gyorsan haladt a kerékpárkaraván, a horvátországi részen le kellett gyűrni némi emelkedőt és lejtőt, aztán a síkvidék következett, szélcsendben a leggyorsabbak mintegy két és fél órán belül értek célba. Kiélezett lett a verseny célja, amely győzelemért a Team Turbo Tropovci és a maribori Rikiteam versenyzői csaptak össze, és alakították ki a végső sorrendet. A legtöbb tartalékerővel bírva elsőnek Hajdinjak Dušan ért célba, Dominik Ketiš lett a második, míg a Rikiteam versenyzője, Grušovnik Matjaž tekert be harmadiknak a célba. A hölgyek mezőnyét a muraközi versenyző, Heged Andreja nyerte, őt követte az Ocean Orchids cycling team színeiben versenyző Bečirovič Kristina, valamint a magyarországi Vándor Nóra.

 

 

A félmaraton győztese Forštner Robert lett, a második helyen Ferčak Robert, a harmadikon pedig Sáfár Zoltán végzett, a nőknél a legjobban Špela Kos, Kaučič Katja és Donko Tadeja teljesített.

Az eseményen külön díjazták a legidősebb és a legfiatalabb résztvevőket is, a legidősebb egy 90 éves osztrák férfi, Schubert Siegfried Wilhelm, míg a legfiatalabb egy négyéves velenjei kislány, Forštner Lara volt, aki a családi távon vett részt. Az idei hagyományos kerékpárversenyen a legnagyobb csapattal a dobronaki Ocean Orchids cycling team indult.

Bensa Mitja a Lendvai Kerékpárklub elnöke elégedett volt a szép számban összegyűlt mezőnnyel, amihez hozzájárult a kedvező időjárás, valamint az esemény egyre nagyobb népszerűsége is. Az elnök elmondta még, hogy a kijelölt útvonal az elmúlt évekhez képest nem változott lényegesen, de tapasztalják a leghosszabb (100 km-es) táv egyre nagyobb népszerűségét. A három országot érintő nagyszabású eseményt a lendvai klub csupán az önkéntesek, valamint a tűzoltók és a rendőrség segítségével tudta sikeresen és zökkenőmentesen lebonyolítani.  

Jövőre a muraszentmártoni Mura Avantura Kerékpárklub lesz a megmérettetés házigazdája. Horvat Silvija

MCSi Design