kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

Foci, foci, foci

ficotab32192Idén a hosszúfalui futballpálya adott otthont a már hagyományos, hatodik alkalommal megszervezett focitábornak, amelyet a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, a Nafta 1903 Labdarúgóklub és a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet szervez.

ficotab32193Az ingyenes, hétfőtől péntekig tartó napközis táborban 55 gyermek vett részt a Muravidékről és Magyarországról, a legfiatalabb hat, a legidősebb 13 éves. A Nafta 1903 utánpótlásedzői tudásuk szerint csoportokba osztották őket, és úgy zajlottak a foglalkozások, amelyek nem csak a labdarúgásról, hanem általában a sportról is szóltak. A szervezők más programokkal is elfoglalták a táborozókat, például lovaglással, íjászattal, vagy a legnagyobb melegben megnéznek egy-egy sportos témájú filmet. „A tábor a Nafta 1903 szakmai munkája szempontjából is fontos, hiszen nem minden táborban résztvevő gyermek foglalkozik aktívan a focival, illetve azok sem mind Lendván, így néhány eddig a látókörünkön kívüli játékost fel tudunk fedezni, és majd tudjuk csatlakoztatni a Nafta 1903 utánpótlásához az ősz folyamán” – nyilatkozta Bukovec János, a Nafta 1903 utánpótlásának munkatársa.

ficotab32191 A focitábor pénteken zárul díjkiosztóval, amelyen a tábor résztvevői emlékéremben részesülnek, illetve a szülők pályára léphetnek a gyermekeik ellen egy gyerek-szülő barátságos mérkőzésen.

SoPe

MCSi Design