kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Gólzáporos második félidő: Nafta 1903 – Jadran Dekani 5:0 (1:0)

nafta dekani4019Lendván a napsütéses vasárnap délutáni összecsapáson a Nafta rögtön az első sípszó után letámadta a tengerparti Jadran Dekani csapatát és mélyen a saját térfelére szorította. A vendégek nem találtak válaszlépéseket a nagy nyomásra és a 8. percben a gyorslábú Vinko került akadálytalanul lövőhelyzetbe. A csapatkapitány nem tétovázott, távolról csavart a bal alsó sarokba. Az előny megszerzésével azonban a kék-fehérek visszavettek az iramból és a mezőny közepén járatták a labdát. Lehetőséget adtak ezzel arra, hogy merészebben játékba lendüljön az ellenfél, ebben a szakaszban így Raduha kapust is megdolgoztatták. A félidő végéig néhány szépen kidolgozott helyzete volt Reberniknek, aki a kapusba lőtt, látványosan kombinált a Pirtovšek és Bizjak páros, de helyzeteik kihasználatlanul maradtak, valamint miután Oštrek már Sekulić kapuson is túljutott, az üres kapu helyett a védőket találta el, majd egy szabadrúgást is magasan a kapu fölé lőtt. A félidő vége előtt Vinko szabadrúgását Leuštek fejelte egy kicsivel a keresztléc fölé.

 

 

Rögtön a térfélcsere után azonban megtörte a Nafta a Dekanit, két egymást követő helyzetet is értékesítve. Bizjak kezdte meg a félidőben a hazai gólgyártást: egy szöglet után a vendégvédelem a gólvonalról gyengén mentett, a csatár pedig közelről a hálóba lőtt. Rebernik aztán mindjárt a következő támadásban háromra növelte az előnyt. A 75. percben Rebernik második góljával kárpótolta magát a korábban kihagyott óriási helyzetéért, magabiztos lövéssel vette be Sekulić kapuját. A végeredményt Bizjak állította be, ezzel megszerezve a bajnokságban kilencedik gólját. 

 

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 350

Játékvezetők: Glažar Roman, Karmel Vidko, Cotič Urban

Szövetségi ellenőr: Norčič Sašo

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R., Bizjak, Oštrek (Szökrönyös 61.), Malešević, Novinić, Vinko (Kamarás 61.), Paku (Drk 78.), Živko, Rebernik, Leuštek   edző: Sluka Marian 

Dekani: Sekulić, Stepančič, Vidaković (Matošević 46.), Vranješ, Zyba, Lukanovič, Babič, Živanović (Verunica 53.), Vitezica, Ovsenek, Borghi (Ahmetović 69.) edző: Matkovič Valter

Gólszerző: Vinko (8.), Bizjak (48., 81.) Rebernik (49., 75.)

Sárga lap: Pirtovšek

Piros lap: –

 

Pontosztozkodás a Fužinarral

Szeptember utolsó szerdáján bonyolították le a másodosztály 10. fordulóját, amelyben a Nafta 1903 Koroškóra utazott a Fužinarhoz.

A lendvai csapat a meccsen eltökélten küzdött mindhárom pont megszerzéséért, de a számos kialakított helyzet az első félidőben nem került értékesítésre. Ezt a pihenő előtt a hazaiak büntették is, amikor Medved használta ki a Nafta védelmi hibáját egy szabadrúgást követően.

A térfélcsere után is a Nafta irányította a játékot, többet támadott, míg a Fužinar az ellentámadásokra épített. A 61. percben Malešević dolgoztatta meg Bizjakot bal oldali beadásával, aki Poljanec hálóőrt meglepve a 16-os széléről a kapu közepébe lőtt. A mérkőzés végéig távoli lövésekkel igyekeztek újabb gólhoz jutni a lendvaiak, de az eredmény az utolsó sípszóig már nem változott.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben