kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Sportmix - hírek röviden

sport coal4219A Jezero csapatban, Havasi egyéniben volt eredményes

A 3. országos északkeleti sportlövészeti liga idénynyitó tornájának házigazdája a petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület volt, amelynek lőterén a hétvégén 11 csapat és 50 egyéni versenyző állt rajthoz.

A légpuskabajnokság első fordulójának csapatversenyét a Kovinar Ormož III. nyerte (Voljč Ina, Petek Eva, Majhen Andrej). Remekül indította a versenyidényt a dobronaki Jezero III. fiatal felállása (Vuk Nika, Kolman Kaja, Kianec Melani), akik a második helyen zártak, míg a házigazda színeiben versenyző Koczor Péter Pál, Gerenčer Boris, Kopinja Jože felállás negyedik lett. A lendvai egyesület (Somi Lars, Tkalec Maja, Havasi Ferenc) csapata a hetedik helyet szerezte meg.

A Lendva-vidék legeredményesebb egyéni puskása Havasi Ferenc (Lendva) lett, aki 400,4 körös eredménnyel a negyedik helyen zárt. Mögötte az ötödiken végzett a Jezero fiatal versenyzője, Vuk Nika, a hetediken Kianec Melani, valamint az első országos szintű ligaversenyén Bakan Urisk Lena is kitűnő eredményt ért el nyolcadik helyezésével. A Coal színeiben Gerenčer a 10. helyet, Koczor a 11., Varga Gábor a 14. és Kopinja a 19. helyet szerezte meg. A harminc közé jutott még Kolman (Jezero) és Somi (Lendva) is.

hs 

 

Borsos Fanni remekelt

A Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület versenyzői kitűnően szerepeltek a 2. Szlovén Légpuskaliga rajtján.

Ormozsdon a Jezero II. csapata a tapasztalt Car Franccal és a fiatal Borsos Fannival, valamint Podgoršek Laurával a nagyszerű harmadik csoporthelyezést lőtték meg a kilenc csapat között.

Borsos Fanni elképesztő, 420,4 körös egyéni eredményével végigsöpört a mezőnyön és fölényes győzelmet aratott. A teljesítménye nem hivatalosan az eddigi szlovén legjobb eredményt is jelenti. Car az első tornát a 18. helyen, Podgoršek a 24. helyen zárta.

hs

 

Mindkét csapat alulmaradt

A Lendvai Tekeklub női csapata a hétvégén Celje ellen indította a 2. Szlovén Tekeliga 2019/20-as idényét. A kezdés gyengébben indult a vártnál, hiszen a vendégszereplést 5:3-as (2883:2819 fa) vereséggel zárták. Stanič Sidonija szoros küzdelemben, 491 fával párbajgyőzelmet szerzett, majd Hozjan Slavica 475 fával, valamint Kovač Vida 477 fával tudott győzött. Sapač Sonja, Steržaj Jacqueline és Ščap Cilka alulmaradtak.

A férficsapat a harmadosztály negyedik fordulójában sem tudott felülkerekedni ellenfelén, ezúttal Brežice 6:2-re (3360:3212 fa) sújtott le a lendvai felállásra. Magabiztos győzelmet Šimon Janez (530 fa) és Zadravec Uroš (611 fa) szerzett, míg Potočnik Bojan, Tisovic Boris, Radakovič Dušan, Horvat Jože/Kuk Zlatko alulmaradt párbajában. Az újabb vereséggel a lendvai csapat a tabellán a nyolcadik helyre csúszott.

hs  

 

Elrajtoltak a serdülők

Vasárnap a Lendvai Röplabdaklub serdülőcsapata is megkezdte a versenyidényt. A Muránia az első ligába jutásért az F csoportban küzd, amelynek első selejtezőkörét vasárnap Lendván rendezték meg.

Hazai pályán a Muránia egy győzelemmel és egy vereséggel indított. Braslovče II. csapatát két játszmában, 25:14-re és 25:17-re győzték le, míg Prevalje ellen kétjátszmás (25:16, 25:19) vereséget szenvedtek. Prevaljénak sikerült Braslovčét is két szettben (20:25, 15:25) megverni, így a háromcsapatos tabellát ők vezetik. A következő fordulót Braslovčén játsszák novemberben.

hs

 

Partlić góljával nyertek a serdülők

Az utánpótlás korosztály másodosztályának 10. fordulójában a Nafta 1903 labdarúgócsapatai Rogaškán vendégszerepeltek. Ezúttal minimális győzelmet arattak a serdülők, akik a gólnélküli első félidő után Partlić David góljával nyertek és hozták el a három pontot. Az ifisták már a találkozó második percében hátrányba kerültek Korez Andraž gólja nyomán, majd a 27. percben Gobec Tomi kettőre növelte a hazaiak előnyét. A folytatásban Fišer Valentin szerzett újabb gólt Rogaškának, aztán a 68. percben Šimunković Bruno vette be a rogaškai kaput. A hazai felállás azonban hamar válaszolt erre is, Ivanuš Alen győzte le negyedszer is Cigut Bojan kapust. A naftás Šupljika Mateo a 91. percben egy büntetőt értékesített, amivel beállította a 4:2-es végeredményt.

F.h.m.

 

Pártosfalva gyűjtögeti a pontokat

A maráci kispályás fociliga 7. fordulójában a Filovci és Marác közötti rangadón váratlan, 2:3-as vereséget szenvedett Filovci hazai pályán. Pártosfalva magabiztos, 3:0-s győzelmet aratott Noršinci ellen, míg Szentlászló otthonában szépszámú találatot láthatott a közönség, az 5:3-as találkozót viszont Strehovci nyerte. Az Ivanci és Vučja Gomila közötti összecsapáson 5:5-ös végeredmény született. Mlajtinci a fordulóban szabad volt.

Pártosfalva összesítésben kilenc pontjával megtartotta a negyedik helyet, Szentlászló hárommal a kilencedik.

F.h.m.

 

sport judo4219Dobogós helyezések

A lendvai cselgáncsozók a hétvégén két tornán is jelen voltak. A Lendvai Judo Klub az osztrák gleisdorferi tornán szerepeltek, ahol a 16 éves korosztályban Kovač Mia (44 kg) és Mlinarič Maj aranyérmet szerzett, míg Berki Tiana (57 kg) ötödik lett. A 14 éveseknél Gabor Ria (44 kg) a bronzéremnek, Tkalec Vanessa (57 kg) az ötödik helynek örülhetett.

Szombaton a Komenda Kupán is jelen voltak a 12 évesek, Čeh Jure (50 kg) a dobogó legalsó fokán végzett, Čeleš Gal (46 kg) ötödik lett. A KBV versenyzői is érmekkel tértek haza Komendáról, Škraban Lana (57 kg) tornagyőzelmet szerzett, húga, Škraban Gaja (35 kg) pedig a döntőben veszített párbajt a 10 éveseknél.

hs

 

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben