kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Győzelem Rudar és a Gorica ellen

naftarudar4319A szlovén kupasorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén a Nafta eltökélt játékkal felülmúlta az élvonalban sereghajtó velenjei Rudar csapatát és megérdemelten 2:1-re győzött a lendvai stadionban.

Az ellentámadásokra összpontosító hazai felállás jól kihasználta lehetőségeit, így a lelátókon összegyűlt 500 néző izgalmas találkozót láthatott, helyzetekkel megtűzdelve. Rebernik egyik lövése elkerülte a kaput, a következő pedig Radan kapus kezében landolt. Egy szöglet után Hrubik fejesét a kapufa mentette, aztán Raduha védte Filipović közeli lövését. A pihenőig a Nafta többször is veszélyeztetett, Oštrek és Rebernik próbálkozásai viszont nem jutottak a hálóba.

 

 

A Nafta fegyelmezett játéka a térfélcserét követően is folytatódott, miután pedig saját kapuja elé szorította a Rudar a kék-fehéreket, Plojnak (aki a sérült Bizjak helyett lépett pályára) sikerült meglépni a védelemtől. Erős lövéssel a 49. percben megszerezte a Naftának a vezetést. A 65. percben Oštrek növelte az előnyt, összejátszva Plojjal, aki elcsípte Trifković kapitánytól a labdát és Oštreknek passzolta. Oštrek szép csellel túljutott a védelmen és az üres kapuba gurított. Egy kis figyelemvesztés viszont elég volt, hogy egy szöglet a Rudar után faragjon a hátrányból. A 72. percben Džinić fejese a keresztléctől pattant a gólvonal mögé.

Sluka Marián edző a meccs után elmondta, hogy a lendvai találkozó csak az első felvonás volt, teljesíteni kell a velenjei visszavágón is: „A srácok megérdemelten nyertek és bebizonyították, hogy igazi összetartó csapatot alkotnak. Egy ilyen fiatal csapat életében nagyon sokat jelent a győzelem, és amennyiben ezzel a hozzáállással, akarattal és minőségben játszanak a továbbiakban, a másodosztályban nem lesz komoly ellenfelük.”

 

Hátrányból verték az éllovast: Gorica – Nafta 1903 1:3 (0:0)

A szombati goricai vendégszereplést a Nafta a sérült Bizjak és sárgalapos eltiltás miatt Vinko és Malešević nélkül játszotta, de eltiltott volt az ellenfél gólkirálya, Bede Osuji is, aki a lelátóról szurkolt csapatának.

Az első félidőben a két kapu között csordogált a játék. Mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, amiket viszont egyik csapat sem értékesített. Az első kapura lövést Colley éppen csak a kapufa mellé rúgta, majd a következő próbálkozása a kapu felett hagyta el a pályát. Oštrek lövését is a léc állította meg, aztán az újabb próbálkozását a 24. percben Marjanović hálóőr utolsó erejével hárította. A gólnélküli félidő vége előtt egy ígéretes helyzetet hagyott ki Volarič.

A mérkőzés második felének elején jobban lendültek játékba a hazaiak és egy mély beadást követően Colley vezetést szerzett Goricának. Hátrányba kerülve a Nafta összekapta magát és átvette a játék irányítását. Határozottan támadásba lendült és a folytatásban teljesen felülmúlta ellenfelét. A kapott gólnál elkövetett hibáját Pirtovšek R. tette jóvá, miután Rebernik beadásánál a legmagasabbra ugrott és fejjel legyőzte Marjanovič hálóőrt. A döntetlen után magára talált a Nafta. Az ígéretes helyzetek sorban követték egymást, Novinić az egyiket kapu mellé lőtte, Šeruga fejesét pedig a gólvonalról mentették a hazaiak. Az előnyt Rebernik szépségdíjas góllal szerezte meg a Naftának, miután mintegy 25 méterről lőtt kapura, lövése pedig a kapufáról vágódott a hálóba. A mérkőzés végén még Ploj remekelt is, aki önálló áttörése után állította be a 3:1-es végeredményt.

A mérkőzés helyszíne: Nova Gorica, Sportpark

A nézők száma: 200

Játékvezetők: Matković Aleksander, Friš Tadej, Karmel Vidko

Szövetségi ellenőr: Setnikar Gojko

Gorica: Marjanović, Kolenc, Gulič (Marinič 61.), Volarič, Colley, Kavčič M., Jermol, Kavčič T., Tomiček (Asante 77.), Paljk (Hodžić 69.), Lipušček; edző: Lučić Borivoje

Nafta 1903: Raduha, Bolla, Oštrek, Ploj (Tóth 89.), Novinić, Živko, Pirtovšek R., Leuštek, Kamarás (Šeruga 64.), Paku, Rebernik (Zagorec 90.); edző: Sluka Marián

Gólszerző: Colley (49.), Pirtovšek R. (68.), Rebernik (81.), Ploj (86.)

Sárga lap: Volarič, Rebernik, Ploj

Piros lap: –

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben