kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

A Lindau nyerte a hazai tornát

sport kosar4319A lendvai Lindau Kosárlabdaklub szombaton a 19. Nemzetközi Kosárlabdatornát szervezte meg a lendvai középiskolában. A háromcsapatos találkozón a hazai felállás mellett a zalaegerszegi Neuwird és a muraszerdahelyi csapat csapott össze mérkőzésenként 2x15 percben.

Az idei lendvai tornát két győzelemmel a házigazda Lindau nyerte, miután a Neuwird Zalaegerszeget határozott, 52:39-es (23:18) eredménnyel, majd Muraszerdahelyt szoros, 56:55-ös (34:28) végeredménnyel győzte le. Zalaegerszeg a játékidő második felének elején még lépést tudott tartani a lendvai ellenféllel, sőt vezetett is, majd egy furcsa játékvezetői döntés után váratlanul visszaestek. Ezek után már nem tudtak felülkerekedni, emellett a pontszerzés sem működött, a vendéglátók viszont elkapták saját ritmusukat és behozhatatlan előnyre tettek szert. A mérkőzés végén Büki József, a zalaegerszegi csapat vezetője is elmondta, hogy a találkozó egyes szakaszaiban nagyon jók voltak, de a végére elfáradtak és már nem tudták utolérni a lendvaiakat. Klemenčič Zoran, a Lindau edzője a meccset becsületesnek és küzdelmesnek minősítette, amelyben a tapasztalatoknak és a rutinnak is döntő szerepe volt. A második helyen Muraszerdahely végzett, miután a zalaegerszegi csapatot fölényesen, 69:39-re (35:21) verte. A háromkörös nemzetközi torna elsősorban a baráti kapcsolatok ápolása és az együttműködés erősítése érdekében kerül évente megrendezésre, az idei sorozat pedig a zalaegerszegi Karácsonyi Kupával zárul decemberben.

A sportesemény keretében aznap este a Lindau és Csáktornya veteránjai is megmérkőztek. A találkozót Csáktornya nyerte 65:56-ra (21:40).

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben