kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Sportmix – hírek röviden

sport jeze4319Sorozatban a 18. egyéni győzelem

Az 1B szlovén országos légpuskaliga bevezető tornáján Ljubljanában a dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület csapata – Bakan Urisk Lena, Kološa Franc és Somogyi Péter – 1822,2 körrel magabiztosan nyerte a bajnokság nyitányát. Somogyi 625,1 körös teljesítménnyel sorozatban a 18. egyéni győzelmét aratta. Kološa 12. lett, míg a felnőtt mezőnyben első fellépésével eredményesen szerepelt a serdülő Bakan Urisk, aki a 23. helyen végzett. A fiatal dobronaki versenyző jól sikerült első felnőtt ligaversenyéhez gratulált Dvoršak Živa, a legjobb szlovén női sportlövő is, aki a csapatnak eredményes idényt és feljutást kívánt az 1A ligába.

Hs

 

 

 

A Rokada a hetedik helyen zárt

A hétvégén Ptujban rendezték meg az 1. keleti sakkliga utolsó három fordulóját. A Lendvai Rokada Sakkegyesület a zárótornán kétszer 3,5:2,5-es eredménnyel maradt alul.

A hetedik fordulóban Slovenj Gradec bizonyult jobbnak a Rokadánál, amelyből Ivanec Dezider és Gerenčer József győzött, Vidič Branko pedig remizett. Míg a nyolcadik fordulóban szabad volt a lendvai csapat, a kilencedikben a bajnok Maribor 2. ellen küzdöttek. A csata Horváth, Vidič és Pukl döntetlen játékával zárult, Kodela Matjaž párbaj nélkül jutott ponthoz.

A bajnokságot a Maribor 2. nyerte 18 ponttal, második lett Žalec 15, a harmadik Celje 12, majd egy ponttal lemaradva a negyediken a muraszombati Radenska Pomgrad 2. végzett. A lendvai Rokada hét ponttal hetedik lett, amivel teljesítette a kitűzött célt, a ligában maradást.

hs

 

Újabb pontokkal gazdagodva

A másodosztályú keleti ifjúsági és serdülőliga 11. fordulójában a lendvai Nafta a Jarenina korosztályos csapatai ellen két győzelmet zsebelt be a hotizai pályán.

A serdülők összecsapásának első félidejében a hazaiak gyengébb játékát és az adódó lehetőségeket a vendégek nem használták ki. A folytatásban aztán felülkerekedett a Nafta, majd számos kialakított gólhelyzet után büntetőből jutott győzelemhez: Tivadar vendégkapus szabálytalankodott Glogovec ellen, aki a 11-est a 64. percben értékesítette. Az ifjúsági csapat a három pontot valamivel gördülékenyebben szerezte meg, hiszen az 1:1-es félidő után, amelyben Lesar szerzett vezetést, majd Plej öngóllal hozta vissza játékba a vendégeket, a másodikban Vurušić és Šimunkovič tett pontot a 3:1-es mérkőzés végére.

A Nafta a közös tabellán 34 pontjával a mezőny közepén helyezkedik.

hs 

 

Az élre ugrottak

A Muránia felnőtt női röplabdacsapata a harmadosztály második fordulójában megszerezte első idegenbeli győzelmét. Az Uniforest Prebold otthonában csupán a harmadik játszmát engedték ki a kezükből, aztán ismét összekapták magukat és 3:1-es (25:14, 25:21, 18:25, 25:12), magabiztos győzelemmel a tabella élére ugrottak.

Közben még múlt héten a szlovén kupasorozat második fordulójában hazai pályán a Kostman Slovenj Gradec A csapatával csapott össze a Muránia. A meccs a vendégek sikerével ért véget sima három játszmában.

Az utánpótlás korosztály is versenyzett a hétvégén, vasárnap a női ifjúsági bajnokság C csoportjának selejtezőtornáját bonyolították le Lendván. A Muránia csapata két győzelemmel és egy vereséggel továbbjutott a nyolcaddöntőbe, ezzel a klub történelmében egy újabb mérföldkőhöz érve. A házigazdákat, a Mislinja Kornovolley csapatát két játszmában múlták felül, a Nova KBM Branik II. ellen pedig egy 2:1-es győzelmet és egy vereséget értek el. A Maribor elleni első mérkőzést nagy hajrában, három meccslabda elpazarolásával veszítették el, a következő összecsapásban viszont a Muránia már nem adott helyet a meglepetésnek, a harmadik játszmát ötpontos előnnyel zárta.

hs

 

Mindkét csapat győzött

A Lendvai Tekeklub férfi- és női csapata eredményes versenyhétvégét zárt. A férficsapat az ötödik fordulóval folytatta a harmadikligás megmérettetését. A hazai, radányi pályán a Ceršak II. felállást fölényesen, 7:1-re (3252:3145 fa) verték. Csupán Radakovič Dušannak nem sikerült a párbajgyőzelem, csapattársai, Šimon Janez 540, Zadravec Uroš 567, Tisovic Boris 555, Potočnik Bojan 515 és Horvat Jože 566 fával múlták felül ellenfelüket. Összesítésben a lendvai tekézők négy ponttal a hatodik helyen állnak.

A lendvai nők Ruše ellen nagyarányú, 6:2-es (2905:2791 fa) sikert értek el. Győzelmet szerzett Stanič Sidonija 502, Kovač Vida 497 és Hozjan Slavica 481 fával, míg Sapač Sonja és Steržaj Jacqueline alulmaradt párbajában.

F.h.m.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben