kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Fiatalok toborzása, az érdeklődés felkeltése

speedway4419A Lendvai Salakmotoros Klub nyílt nappal zárta az idei idényt, amely nem a legeredményesebben zárult, hiszen sem egyéni szinten, sem csapatban nem tudtak biztató eredményeket felmutatni a versenyzők. Az eseménnyel a fiatalok toborzását, a sportág iránti érdeklődés felkeltését célozták meg.

Az egyik utolsó kellemesen napos őszi hétvégét használták ki a lendvai salakmotoros klubnál, hogy az érdeklődőknek egy idényzáró esemény keretében bemutassák a sportágat. Az eseményen idén utolsó alkalommal dübörögtek fel a motorok a petesházi oválison azzal a céllal, hogy elsősorban a fiatalok körében felkeltsék az érdeklődést a sportág iránt. Az utánpótlás biztosítása ugyanis már néhány éve komoly gond a klubnál. Ezt megerősítette Matjašec Andrej klubelnök is, majd hozzátette, hogy Szlovéniában és a környékbeli országokban is egyre inkább visszaesik a salakmotoros versenyzők száma: – A sportág iránti érdeklődés serkentése érdekében a lendvai általános iskola kilencedikes tanulóinak egy sportnap keretében már korábban bemutattuk a sportágat, annak technikai elemeit és magát a motort, bízva abban, hogy hosszú idő után hazai fiatal versenyzőnk lehet. Ez viszont nem a legkönnyebb feladat, hiszen köztudott, hogy a speedway technikai sportág, ami anyagi hátteret feltételez. A klub a kezdő szakaszban két motort rendelkezésre tud bocsájtani, de a komolyabb edzésmunkához további forrás szükséges annak, aki rendszeresen és komolyan akarja űzni a sportágat.

 

 

A sportnapon bemutatott sportág felkeltette a figyelmét a lendvahegyi Baša Klavdijának, aki ellátogatott a nyílt napra és a gyakorlatban is kipróbálta a motorozást. Mivel először ült motoron, a klub edzőjével, Koren Józseffel tette meg az első köröket a salakpályán: – Nagyon izgalmas és érdekes élmény volt motorozni, és amennyiben lesz rá lehetőség, biztosan újra kipróbálom – mondta a motorozás után.

A petesházi sportparkba ellátogatott a csentei Gal Aron középiskolás is, akitől nem áll messze a motorozás, hiszen amint megtudtuk, időnként crossmotorozik. Azonban a két jármű nem ugyanúgy működik: – Először ültem salakmotoron és kissé szokatlan volt, hogy nincs rajta fék. Az indulás is nehézkes volt, hiszen a crossmotorhoz vagyok hozzászokva, de aztán egyre jobban belejöttem. Élmény volt salakozni, néhányszor még szívesen kipróbálnám, de a sportág komoly űzésére nem szánnám el magam.

Az eseményen az idősebb korosztályt is szívesen látták és néhányan éltek is a lehetőséggel.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben