kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Sportmix - hírek röviden

sport coal24419Taroltak a petesházi sportlövők

Az északkeleti regionális légpuskaliga korosztályos baknokságának első tornáján remekeltek a petesházi Coal fiataljai Tornisán. Három aranyérmet szereztek és csapatban a harmadik helyet érték el.

Az idősebb fiúk kategóriájában Galambos Milán magabiztosan, 179 körrel maga mögé utasította kihívóit. Szintén győzött Galambos Gréta a lányok kategóriájában, neki 170 kör volt elegendő a versenygyőzelemhez. A fiatalabb fiúk megmérettetését Horvat Matija nyerte 163 körrel, mögötte a másodikon Tot David végzett 161 körrel. Galambos G., Horvat és Tot a csapatmegmérettetésben a harmadik helyet lőtte meg a kilenccsapatos mezőnyben.

A hétvégén Zalaegerszegen bonyolították le a nemzetközi First Liga első fordulóját. A pisztolyversenyt Hajdú József 514 körrel a 37. helyen zárta.

hs

 

A Muránia három játszmában maradt alul

A múlt heti kupamérkőzés után a bajnokságban is felülmúlta a lendvai Muránia leány röplabdacsapatát az esélyesebb Kostman – Slovenj Gradec.

A lendvai pályán a Murániának az első két játszmagyőzelme a véghajrákban úszott el, amelyeket a vendégek higgadtabb játékkal nyertek meg. A kétszer 23:25-ös eredmény után a lendvai lányok a harmadik szettben már nem tudtak felállni, a stabil és tapasztaltabb ellenfél simán behúzta ezt a játszmát is 11:25-re, így 3:0-s győzelmet aratott. Spasoje Todorović edző a kihasználatlan lehetőségeket hangsúlyozta a mérkőzés végén, amikor az első két szettben a győzelmet is a kezükben tartották, de nem éltek a lehetőséggel: „Meggyőződésem, hogy a mérkőzésből többet is kihozhattunk volna, de a második szett alaposan befolyásolta a harmadikat, amikor szétestünk és a különböző próbálkozások, cserék ellenére sem tudtunk felülkerekedni. Most két hét szünet következik a bajnokságban, az idő pedig elegendő lesz a november 9-i szintén nehéz šoštanji vendégszereplésre való felkészülésre.”      

A lendvai győzelemmel Slovenj Gradec összesítésben átvette a vezetést, míg a Muránia az ötödik helyre csúszott vissza.

hs

 

A kétszeri vezetés pontszerzésre volt elég

Dravogradba látogatott a Nafta 1903 két korosztályos csapata a másodosztály keleti liga 12. fordulójában.

Az ifjúsági csapat kétszer is előnyhöz jutott, amit azonban a játékidő végéig nem tudott megtartani. A találkozó korai időszakában, a 8. percben Šupljika Mateo szerzett vezetést a Naftának, amire még az első félidőben válaszolt Pobrežnik Ven. A 65. percben Šimunković Bruno újra vezetést szerzett a kék-fehéreknek, de erre is talált megoldást Dravograd, a 80. percben Bernardis Jaka egyenlített. A mérkőzés 2:2-es eredménnyel és pontosztozkodással fejeződött be.

A serdülők nem tudtak villantani, Kozjak Klemen és Čavnik Nejc gólja után az erejükből csupán a szépítésre futotta, Žganec Josip büntetőből szerzett gólt. A találkozó így 2:1-es (1:0) Nafta vereséggel ért véget.

F.h.m.

 

Pártosfalva győzött

A maráci kispályás focilga 9. fordulójában Pártosfala hazai pályán fogadta Strehovcit és 4:2-es győzelemmel örvendeztette meg közönségét. Szentlászlónak ezzel szemben nem sikerült begyűjtenie a három pontot hazai pályán, 2:5-ös vereséget szenvedett Mlajtinci ellen. Súlyos csapást mért idegenben Marác csapata Ivancira, akiknek a hálóját 16 alkalommal zörgette meg. A mérkőzés végeredménye 4:16 lett. A Noršinci és Vučja Gomila közti összecsapás 6:2-es eredménnyel ért véget. A fordulóban Filóc volt szabad.

Az összesítésben Marác vezet 21 ponttal, második Mlajtinci 20 és harmadik Filóc 16 ponttal. Pártosfalva a negyedik 12, Szentlászló a kilencedik 3 ponttal

f.h.m.

 

Üres kézzel Hrastnikból

A Lendvai Tekeklub férficsapata a keleti harmadosztályú liga hatodik fordulójában nem tudta folytatni az elmúlt heti sikert. Ezúttal Hrastnik II csapata jobb volt és hazai pályán 6:2-re (3311:3138 fa) múlta felül a lendvaiakat. Győzelmet Šimon Janez 565 és Tisovic Boris 592 fával szerzett, Matko Milan, Vuk Zlatko, Šalamun Marjan és Horvat Jože alulmaradt párbajában. A vereséggel a lendvai tekézők négy pontjukkal visszacsúsztak a nyolcadik helyre.

F.h.m.

 

Király 12. lett

Zrečében rendezték meg az első darts rangtornát a 2019/20-as idényben. A megmérettetésen férfi és női, valamint ifjúsági kategóriában versenyeztek a dartsosok 501 dupla kiszálló játékkal.

A legjobb, „A” kategóriájú mezőny egyéni megmérettetésén 25 dobó mérte össze tudását, köztük a lendvai Király Ludvik is, aki a Top-gun Gralava színeiben a 12- helyet szerezte meg hat győzelemmel és 12 ponttal. Az első helyen Mertik Leon, a Top-gun Grlava versenyzője végzett, aki 11 győzelmet gyűjtött.

F.h.m.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben