kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320
 

A Nafta a kupasorozat elődöntőjében

sport rudnaf4519November 30-án a Szlovén Kupasorozat negyeddöntőjének visszavágóján a Nafta megerősítette az elődöntőbe jutást. Velenjében is a Rudar fölé kerekedett a lendvai csapat és a mindkét félidőre jutó egy-egy góllal megérdemelten győzött.

A Rudar a múlt szerdai visszavágón 200 néző előtt igyekezett letámadni Raduha hálóőr kapuját, de a kevés valamit érő helyzetet nem tudta kihasználni. A legígéretesebbet a mérkőzés 15. percében Krefl Aljaž hagyta ki, miután lövése a keresztlécen csattant. A 27. percben vezetést szerzett a Nafta, Pirtovšek jobb oldali beadásával megtalálta a szabadon hagyott Reberniket, akinek lövése a kapufáról pattant hálóba. A pihenőig még az agilis Oštrek lőtt a kapu mellé, majd Ploj próbálkozása is elkerülte a kaput. A második félidőben a hazaiak átvették az irányítást, többet birtokolták a labdát, míg a Nafta a védekezésre és az ellentámadásokra épített. A 80. percig nem forgott veszélyben Raduha kapuja, amikor a Rudar megszerezte második lesgólját is, Žganec Mitja játékvezető mindkettőt jogosan érvénytelenítette. Az előnyt a Nafta a mérkőzés 92. percében növelte, egy ellentámadásból Paku talált a hálóba, amivel megerősítette a Szlovén Kupa legjobb négy csapata közé jutást.

A Nafta mellett a másodosztályú Radomlje, valamint az elsőligás Mura és Aluminij jutott az elődöntőbe.

 

 

Góltalan hétvége: Brežice Terme Čatež – Nafta 1903 0:0 (0:0)

 

A hévégi 16. fordulóval megkezdődött a bajnokság második fele, amelyet a Nafta gólnélküli döntetlennel nyitott Brežicén. A brežicei kispadon ülő Sešlar Simon edző, aki néhány hónapja még a Nafta szakmai stábjában dolgozott, jól felkészítette csapatát a veszélyekre, s a mérkőzés végéig minkét háló érintetlen maradt.

Kiegyenlített volt a játék a pályán, a Naftán pedig nyomot hagyott az utóbbi néhány fontos és nehéz mérkőzés. Láthatóan kissé fáradtak voltak a lendvai lábak, nem a megszokott frissességet tükrözte a csapat. Emellett a Nafta dolgát a rossz pálya is nehezítette, ugyanis a brežicei stadionban a reflektorok felállítása miatt a hazai mérkőzéseket a Terme Čatež pályáján játssza Brežice. Mindezek ellenére a Nafta focistáiban megvolt a harciasság és a küzdelem. Többet birtokolták a labdát, a hazaiak pedig szervezetten védekeztek és az ellentámadásokra összpontosítottak. Nem hagyták, hogy a lendvaiak csupán félhelyzetekből is építkezzenek. A térfélcserét követően a játék változatlanul csordogált, a Nafta nem tudott áttörni a szilárd brežicei védelmen, még a mérkőzés véghajrájában sem, amikor mezőnyfölénybe került a lendvai gárda, de ekkor sem Kamarás, sem pedig Živko nem élt a gólszerzési lehetőséggel.  

A mérkőzés helyszíne: a Terme Čatež pályája

A nézők száma: 150

Játékvezetők: Balažič Dejan, Povšnar Dejan, Švarc Dejan

Szövetségi ellenőr: Drnovšek Igor

Čatež: Kruljac, Soldo, Brumen, Perković, Filip (Vineti 64.), Adamič, Drugovič (Vidmar 80.), Soldo, Božič, Predanič, Martić; edző: Sešlar Simon

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R., Bizjak, Oštrek, Malešević, Vinko, Paku (Novinić 62.), Šeruga, Rebernik (Kamarás 62.), Leuštek, Živko; edző: Sluka Marián

Gólszerző: – 

Sárga lap: Leuštek, Pirtovšek, Perković, Božič, Brumen

Piros lap: –

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben