kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Sportmix

sport jeze4519Befejeződött a légpisztoly- és revolververseny

Vasárnap a Dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület szervezésében az ötödik tornával befejeződött az első alkalommal sikeresen megrendezett muravidéki légpisztoly- és revolverliga küzdelemsorozata.

A pisztoly versenyszámot a Jezero Oljarna Premoša csapata nyerte 554 körrel. Premoša Boštjan és Recek Mirko oldalán a csapatgyőztes Tutek Miran az egyéni győzelemnek is örülhetett, amelyet 191 körrel szerzett meg. Csapatban második lett a cserencsóci Jerič Boštjan, Kelenc Janez és Ciglar Tomaž hármas 532 körrel. Az utóbbi 186 körrel az egyéni második helyet lőtte meg. A harmadik egyéni helyezést a Kovinar Ormožd színeiben Vočanec Stiven szerezte meg 186 körrel. Csapatban harmadik lett 522 körrel a Lendvai Lövészeti Egyesület csapata Duh Franc, Vučko Tomislav és Aladič Elemir összetételben. Versenybe szállt a petesházi Coal felállása is, a Horvat Marko, Kopinja Jože és Hajdu József hármas a 10. helyet szerezte meg. A 23 csapatos mezőnyben egy női csapat is indult, Benkovič Janja, Ivanov Saša és Kianec Melani (Jezero) eredményesen is szerepelt. Az ötfordulós tornát egyéniben Tutek (Jezero Oljarna Premoša) nyerte Aladič (Lendva) és Recek (Jezero Oljarna Premoša) előtt.

A revolver versenyszámot a lendvai sportlövészeti egyesület csapata – Vučko, Duh és Aladič – nyerte 537 körrel. Második lett a Jezero BZB felállás Benkovič Tomaž, Vnuk Dominik és Balaško Štefan összeállításban, akik 529 kört lőttek, valamint harmadik a cserencsóci Ciglar, Kelenc és Jerič trió 526 körrel. A lendvai csapat az ötfordulós versenysorozat végső győzelmének is örülhetett. Az egyéni megmérettetést Balaško Štefan nyerte (Jezero BZB) 192 körrel, második és harmadik lett Ciglar (Cserencsóc) és Tutek (Jezero Oljarna Premosa) 187 körrel. Tutek összesítésben is győzelmet aratott Aladič és Balaško Stefan előtt.

hs

 

Mindkét csapat alulmaradt

Vasárnap a másodosztály 13. fordulójában Slovenska Bistricán a Kety Emmi Bistrica vendége volt a Nafta két utánpótláscsapata. Nem sikerült idegenben a pontszerzés, az ifjúsági felállás 3:2-es, a serdülők 2:1-es vereséget szenvedtek.

Gyengén kezdték a mérkőzést az ifik, akik már az első 20 percben háromtalálatos hátrányba kerültek. A 36. percben Šupljika Mateo góljával kezdtek feléledni, a második félidőben pedig rákapcsoltak és a 63. percben Sakač Leon góljával faragtak a hátrányból. Az egyenlítő gólra viszont már nem futotta a játékidőből. Bažika Silvester edző a meccs után a gyenge vendégszerepléseket emelte ki, hiszen csupán Belatinc ellen tudták elhozni a három pontot, miközben hazai pályán veretlen a csapat: „A vasárnapi győzelem az első félidő rossz játékán múlt, és amennyiben a srácok már az elején a második félidőben mutatott játékszintre kapcsolnak, meglett volna a győzelem.”

A serdülők a félidő végén büntetőből kaptak gólt, majd a folytatásban Bistrica kettőre növelte az előnyt. A becsületgólt a 61. percben Partlić David szerezte meg a Naftának. Két fordulóval az őszi idény vége előtt a korosztályos csapatok 35 ponttal hetedikek.

f.h.m. /hs

 

MCSi Design