kele
perec1
garas1
64. évfolyam
32. szám
Megjelenés:
2020. 08. 13.
cimlap
 

A Nafta 1903 közgyűlése

nafta kozgy4619Múlt csütörtökön Végh Gábor elnök távollétében megtartotta éves közgyűlését a Nafta Football Klub Lendva 1903. Az elfogadott beszámolók mellett új tagokat választottak a testületekbe és meghatározták a 2020-as évre a tagsági és edzési díjat. 

A közgyűlés határozatképességének megállapításánál Doma Miran titkár tájékoztatott arról, hogy az alapszabályzat szerint szavazati joggal az öt alapító tag és az aktív tagok rendelkeznek. Az aktív tagokat azok heten alkotják, akik az elmúlt évben befizették az aktív tagoknak meghatározott tagsági díjat. E felsorolásból kimaradt, hogy a szponzorok és donátorok minden 10.000 eurós támogatást követően egy szavazati joggal rendelkeznek. Így a közgyűlést a jelenlévő négy alapító és négy aktív tag képezte, összesen nyolcan, ami elegendő volt a statútum módosításához is, amihez a közgyűlés kétharmados többsége szükséges.

Az egyesület 2018-as beszámolóját Pozsgai Ferenc klubigazgató-helyettes mutatta be, elmondva, hogy a 2018-as terveket csak részben valósították meg, hiszen a felnőtt csapat nem teljesítette a kitűzött célt, az első ligába jutást. Az utánpótlás U17-es és U19-es csapata az országos 2. keleti liga összesített tabelláján az ötödik helyen végzett, míg a lendvai körzeti ligában versenyző 15 évesek és a 17 évesek második csapata második lett. Az U7-es és U13-as csapatok különböző tornákon és a lendvai körzeti ligában versenyeztek. A 2018-as évben az egyesület biztosította a labdarúgó-akadémia szakmai stábját. A beruházások fejlesztése területén viszont nem valósult meg a minőségi utánpótlás-edzésekhez szükséges edzőpályák kiépítése – hangzott el. Az utánpótlás korosztály létszáma növekedett és meghaladta a 150 főt. Évközben a korosztályos edzők szakmai képzéseken vettek rész és sikeresek voltak a licencek megszerzésében. A klub a tevékenységét a lendvai stadionban végzi a Lendva Községgel kötött bérleti szerződés alapján.

 

 

Miután a közgyűlés a beszámolót hozzászólás nélkül elfogadta, Denša Ivan könyvelő pénzügyi beszámolója következett, amelyet a Probitas Alpen–Adria Audit független revíziós cég is megvizsgált és nem talált kivetnivalót a beszámolókban. Az egyesület 2018-ban mintegy 123.000 euró saját bevétellel rendelkezett, különféle támogatásokból 1.660.000 euró folyt be a számlára. A klub költségvetésének bevétele közel 1.783.000 volt. A kiadási oldal legnagyobb tételét a szolgáltatások jelentették 1.142.000 eurós összegben, a nyolc alkalmazott munkabérének költsége 109.000 ezer euró volt. A felszerelésekre 185.400 eurót fordított a klub. 2018. december 31-én az egyesület számláján a magyar állami támogatásból eredő költségelhatárolások alatt 3.362.000 euró volt. Gerenčer Dezső alapítótag kérdésére elhangzott, hogy a szponzori támogatásból 21.000 euró, a donációkból 13.000 euró folyt be a klub számlájára. A felügyelőbizottság az egyesület ügyvitelét elfogadásra javasolta, amit a közgyűlés meg is tett.

A statútum módosítása a tagsági díj bevezetésére vonatkozott. A közgyűlés a társult tagok számára – ami a korosztályos csapatok játékosaira 15 éves korig, az edzőkre és a szakmai munkatársakra vonatkozik – éves szinten 10 eurós tagsági díjat, valamint havi 10 eurós edzési díjat határozott meg, de mindkettő alól felmentést kaptak a 17 és 19 éves korosztály játékosai. Az aktív tagok számára elfogadták az 50 eurós tagsági díjat a 2019-es és 2020-as évre.

Ezt követően elfogadták Horváth Ferenc, Balažek Anton és Drvarič Marjan lemondását végrehajtóbizottsági tagságukról. Helyükre Magyar Janez, Vöröš Rudolf és Torhač Evgen került. Végh Gábor javaslatára a közgyűlés felmentette Kiraly Jožef felügyelő- és Požonec Robert fegyelmi bizottsági tagot. A felmentés okára a közgyűlés nem kért magyarázatot, ami után Pal Mario lett az új felügyelőbizottsági tag, a fegyelmi bizottság új tagja pedig Drvarič Marjan.

A közgyűlésen az akadémiai beruházásról, valamint a 2019-es tervről és költségvetésről nem hangzott el információ, a különfélék napirendi pontnál pedig a közgyűlést levezető testület lezárta az ülést.

 

 

MCSi Design