kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Hajszálon múlt a pontvesztés: Nafta 1903 – Beltinci Klima Tratnjek 2:2 (1:0)

nafta belt4619A lendvai stadionban szombaton muravidéki derbire került sor, Belatinc csapatával csapott össze a Nafta. A 70. percig úgy tűnt, hogy a két csapat első találkozón elszenvedett lendvai vereséget sikerül megbosszulni, de Sluka vezetőedző cseréi nem igazán bizonyultak jó húzásnak. A Nafta bizonytalanságára ráéreztek a vendégek, felülkerekedtek és átvették a játék irányítását, a nyomásnak pedig kénptelen volt ellenállni a lendvai gárda.

A határozott Nafta-kezdés első ígéretes helyzetét Vinko beadását követően Ploj hagyta ki, akinek fejese a kapu felett suhant el. Ezek után következtek a csapatkapitány Vinko sikertelen próbálkozásai, de a félidő utolsó harmadában egy ellentámadásban Oštrek mély beadását Bizjak végül értékesítette a 16-os széléről.

 

 

A térfélcserét követően is mezőnyfölényben játszott a hazai felállás. Hamarosan Malešević passzát Vinko váltotta gólra, majd Malešević a folytatásban egy szabadrúgást lőtt a kapu fölé, illetve Oštrek hagyott ki egy jó helyzetet. Vinko és Živko cseréje aztán után váratlanul bekövetkezett a fordulat. A 70. percig a pályát uraló Nafta játéka visszaesett, erre ráérzett Belatinc és egyre erőteljesebben támadott. Felülkerekedett, átvette a játék irányítását és egy szép rövidpasszos ellentámadásból Mörec révén gólt is szerzett. Ezek után Oštrek kétszer is ígéretes helyzetbe hozta Novinićet, aki az egyik helyzetet a kapu fölé rúgta, a másiknál Zver hálóőr kezében landolt a lövése, aztán Rebernik próbálkozásánál is jól reagált a kapus. A játékidő végére egyre feszültebb és idegesebb lett a hazai csapat, amely nem tudta rendezni sorait. A ráadásban egy belatinci szöglet után a kapu előtti kavarodásban a legjobban Raduha Patrik találta fel magát, aki öccse, Florijan háta mögé tolta a labdát. Az utolsó sípszó előtt Belatinc a harmadik gólt is megszerezte, de azt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A mérkőzés után Sluka Marian vezetőedző véleményét is szerettük volna kikérni, de háromnegyed óra várakozás után sem állt az újságírók elé.

 

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 700

Játékvezetők: Jug Matej, Bensa Uroš, Jug Tadej

Szövetségi ellenőr: Tkalčič Silvester

Nafta 1903: Raduha F., Bolla, Bizjak, Oštrek, Ploj (Zagorec 82), Malešević, Novinić, Paku, Živko (Leuštek 68.), Šeruga, Vinko (Rebernik 63.); edző: Sluka Marian

Beltinci: Zver, Branilović, Kuzma, Hočevar, Hartman (Mauko 86.), Asentić (Mörec 60.), Kristl, Apatič, Raduha P., Maučec, Knežević; edző: Karanović Radovan

Gólszerző: Bizjak (33.), Vinko (54.), Mörec (74.), Raduha (91.)

Sárga lap: Paku, Oštrek, Bolla, Šeruga, Kristl

Piros lap: –

 

F.h.m./hs

 

 

MCSi Design