kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Győzelem hazai pályán

sport lind4619Miután a Muravidéki Kosárlabdaliga első fordulójában a lendvai Lindau 79:60-as vereséget szenvedett Muraszombattól, november 10-én hazai pályán begyűjtötte idénybeli első győzelmét.

A Lindau és a Tropicano Bistrica közötti vasárnapi találkozón a hazaiak domináltak, összpontosított és határozott játékkal, valamint eredményes védekezéssel sikeresen gyűjtögették a pontokat. Az első negyedben megszerzett tízpontos előnyt és a játékiramot a folytatásban is megtartották, a félidő 46:37-es eredménnyel zárult. Az elszánt hazai játék a harmadik negyedben sem hagyott alább. A vendégek csak nehezen jutottak dobóhelyzetbe, a legveszélyesebb Trstenjakot pedig a Lindau kosarasai szervezett védekezéssel eredményesen hatástalanították. A lendvaiak így 19 pontos előnyt kovácsoltak a zárószakaszra. A véghajrában viszont összekapta magát Bistrica, céltudatos játékba lendült, néhány sikeres letámadással és több hárompontos dobással kettő pontra faragta a hátrányát. De kis idő múlva a hazaiak újra magukra találtak és határozott játékkal behúzták a 85:75-ös (25:15, 21:22, 22:26, 13:22) győzelmet.

 

 

A Lindauból a legeredményesebb 19 ponttal Frančič Dušan volt, Tkalec Mladen 17 és Rantaša Denis 12 pontig jutott. A Bistricánál a legeredményesebb Trstenjak Danijel volt 36 ponttal.

Horvatič Gorazd játékos örömét fejezte ki, hogy a kispadon szép számban gyűltek össze a Lindau kosarasai: „A játék iramát is a megfelelő színvonalon tudtuk tartani ezzel, több játékost vethettünk be. Ennek eredménye lett a győzelem, habár az ingadozás még tapasztalható volt.”

Az idény vége még messze van, de az idei kitűzött cél mindenképp a négy közé jutás, amihez a két zalaegerszegi erősítés, Kovács Ákos és Horváth Markó is igyekszik hozzásegíteni.

 

 

MCSi Design