kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Sportmix

sport darts4919Király dartscsapata a döntőbe jutott

A grlavai Top Gun Optika Király dartsklub csapata a németországi Dortmundban vett részt a Bajnokok Ligája 2. fordulóján. Király Ludvik csapatának két győzelem után sikerült továbbjutni a liga nyolccsapatos döntőjébe, amelyet jövő év júniusában rendeznek meg.

A dortmundi versenyen a csapat sima győzelmet (12:1) aratott a svájci Hor Chili Darters, valamint az olasz Tram Brexia (13:0) ellen. Az egyéni versenyt Király a 33. helyen zárta a 200 versenyző között.

F.h.m.

 

 A harmadikligás légpuskások versenyeztek

Ormozsdon bonyolították le a 3. északkeleti légpuskaliga második tornáját. A három Lendva-vidéki egyesület közül csapatban a dobronaki Jezero teljesített a legjobban, hiszen a Kolman, Vuk, Kianec hármas a harmadik helyen végzett. A lendvai Somi, Tkalec, Havasi felállás az ötödik, míg a petesházi Coal triója, Koczor, Gerenčer és Kopinja hetedik lett.

Koczor Péter Pál (Coal) az egyéni versenyt a dobogó legalsó fokán zárta 400,5 körrel, Bakan Urisk Lara (Jezero) hatodik lett, Havasi Ferenc (Lendva) nyolcadik. Harminc között zárt Kianec Melani (Jezero), aki a 14., Gerenčer Boris (Coal) a 19., Kolman Kaja (Jezero) a 25., Vuk Nika a 26. (Jezero), Tkalec Maja (Lendva) a 28. és Somi Lars (Lendva) a 30. helyen végzett. Az egyéni megmérettetésben 51 légpuskás versenyzett.

hs

 

Két aranyérem a bevezető versenyen

Szombaton Ajdovščinán szervezték meg a Szlovén Teremíjászati Kupaverseny 2020-as idényének nyitófordulóját. A hatfordulós sorozat bevezető megmérettetésén a 181 fős mezőnyben induló hat lendvai íjász két aranyéremnek is örülhetett.

sport ij4619A két győzelmet a felnőtt kategória vadászreflex versenyszámában Horvat Kristijan szerezte meg 518 körrel, valamint a veterán kategória hosszú íj versenyszámában Štampar Zvonko 512 körrel.

A dobogóról épp csak lecsúszott Horvat Niko serdülő, aki olimpiai íjjal negyedik lett. Szintén a felnőtt mezőnyben a negyedik helyen zárt Hozjan Jožef hosszú íjjal és az öregfiúk csigás íj számában Štuhec Bojan. Kuzma Branko ezúttal hatodik lett.

hs

 

Döntetlent játszottak

A 3. Keleti Tekeliga 7. fordulójában a Lendvai Tekeklub férficsapata az éllovas maribori Lokomotiva felállását látta vendégül a hazainak számító radányi pályán. A házigazda döntetlent játszott, a 4:4-es (3164:3153 fa) teljesítménnyel a bajnokságot vezető csapattól elcsípett egy pontot. Šimon Janez 564 fával és Zadravec Uroš 580 fával győzött, a többi csapattárs eredménye pedig a párbajvereségek ellenére is elegendő volt a döntetlenhez.

A lendvai tekézők a maribori Da vesta csapattal a sereghajtó helyen osztozkodnak.  

F.h.m.

 

Rossz hétvégét zártak

A lendvai Muránia röplabdaklub felnőtt csapata mellett a hétvégén az ifjúsági korosztályú lányok is pályára léptek a bajnokságban.

A felnőtt csapat Šoštanjban vendégszerepelt, ahol a 3. keleti női röplabdaliga 4. fordulóját játszották. Az első két játszmában nem voltak versenyképesek a lendvai hölgyek, 25:8-ra és 25:11-re veszítették el a szettet, de a harmadik játszmában feléledtek és szoros hajrában 25:23-ra hozták a játszmát. Élénk volt a játék a negyedikben is, hajszálon múlt a győzelem, de ezúttal a hazaiaknak sikerült 25:23-ra lehozni a játékot és 3:1-re megnyerni a találkozót.

Az ifjúsági csapat a bajnokság nyolcaddöntőjében Zrečében küzdött a továbbjutásért. A Kajuh Šoštanj elleni győzelem és a házigazda Weiler Volley Zreče elleni vereség nem volt elegendő a negyeddöntőbe jutáshoz, így ezzel számukra a bajnokság véget ért.

F.h.m.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben