kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Kiegyenlített játékban maradtak alul

sport lind4719A Muravidéki Kosárlabdaliga vasárnapi fordulójában az élen álló Nona Sobotával játszott a lendvai Lindau. A kiélezett meccset a Nona nyerte 59:53-ra (12:14, 22:10, 16:24, 9:5).

A muraszombati találkozó eleje kiegyenlített volt és egyik csapat sem tudott jelentősen elhúzni. Mindkét oldalon inkább a védelem működött jobban, mint a pontszerzés. A hazaiak a második negyedben felszabadultak, kibontakozott a játékuk és lassan elkezdtek elszakadni a Lindautól. A félidőig a Nona tízpontos előnyt dolgozott ki, a játékrész 34:24-gyel zárult.

 

 

A harmadik negyedet remekül kezdte a Lindau és ledolgozta 12 pontosra nőtt hátrányát. Ezek után felváltva vezettek a csapatok, a mérkőzés záró negyedébe pedig a hazaiak minimális, kétpontos előnnyel indultak. Az ütemes mérkőzés végére elfogyott az erő mindkét oldalon, a játék irama jelentősen visszaesett és a támadások sem végződtek eredményesen. Az utolsó negyedben a hazaiak kilenc, a vendégek csupán öt pontot szereztek.

A meccsen a Lindaunak Frančič Dušan szerezte a legtöbb, 17 pontot, míg a Nona csapatánál Bilić Jure 18-at.

A Lindau nem élt a lehetőséggel, nem tudott felülkerekedni a rövid kispaddal játszó ellenfélen, a mérkőzést a Nona ugyanis csak hat játékossal játszotta végig. Második vereségével a Lindau az utolsó, hetedik a tabellán.

 

 

MCSi Design