kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Sima, magabiztos győzelem

sport muran4719A lendvai Muránia női röplabdacsapat szombaton este szépszámú közönség előtt játszotta a 3. liga ötödik fordulóját Celje csapata ellen. Hazai pályán a Muránia stabil játékkal magabiztos, 3:0-s (25:17, 25:19, 25:19) győzelmet aratott.

A fiatal lendvai csapat csupán az első játszma elején engedett meg a vendégeknek néhány pontos előnyt, majd amikor a feszültség alábbhagyott, játékba lendült. A nyolcadik pontnál utolérte ellenfelét és onnantól fegyelmezett nyitásokkal átvette a játék irányítását. Szombaton szinte hibátlanul mozgott a csapat, dominált a játékban, folyamatosan lépéselőnyt tartott, ami sima játszmagyőzelmeket eredményezett. Kimondottan jól működött a sáncolás is, Horvat Laura liberó pedig kitűnően helyt állt a posztján. A mérkőzés végén lapunknak elmondta, a csapat egységként dolgozott a pályán és a kommunikáció is megfelelő volt, s a siker a jó csapathangulatnak is köszönhető.   

 

 

Todorović Spasoje edző is a csapatban uralkodó jó légkört emelte ki nyilatkozatában: „A megfelelő hangulat már a bemelegítésnél érezhető volt, hiszen múlt héten sokat dolgoztunk a mentális felkészülésen. Ezután sima győzelmet arattunk ugyan, de keményen meg is dolgoztunk érte. Elégedett vagyok a teljesítménnyel.” Szombaton melegítés közben megsérült Hozjan Ajda, így másnap a serdülők bajnokságában nem tudott pályára lépni. A serdülőcsapat így egyik fontos játékosa nélkül utazott a selejtezőkör második tornájára Prevaljéra, ahol a házigazdától 2:0-s (25:20,25:16) vereséget szenvedett, majd Braslovče II. csapata ellen 2:1-es győzelmet (25:8, 22:25, 15:13) aratott.

 

 

MCSi Design