kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Sportmix

sport jezero47192Magabiztos volt a Jezero

Kidričevón rendezték meg az 1.B Szlovén Légpuskaliga második tornáját, amelyen a dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület csapata a második helyet szerezte meg. Egyéniben Somogyi Péter sorozatban 19. alkalommal nem talált igazi ellenfelet, ezúttal 624,2 körrel aratott győzelmet. Csapattársa, Kološa Franc 15., Bakan Urisk Lena 29. lett.

 

sport jezero47191

 

hs

 

70 edző vett részt a továbbképzésen

A Lendvai Labdarúgóedzők Területi Egyesülete hétfőn edzői továbbképzést szervezett Lendván, amelyre több mint 70 edző érkezett a lendvai, muraszombati, varasdi, muraközi és zalaegerszegi egyesületekből. A képzés témaköre a technika dinamikus alkalmazása volt, amelyet a lendvai labdarúgóakadémia U13-as és U15-ös növendékei mutattak be a nevelőközpont szakmai vezetője, Bažika Silvester pro-licences edző vezetésével. Bažikának a gyakorlatok kivitelezésénél Gerenčer Borut és Kovács Bence edző segített.

F.h.m.

 

Elmaradt az utolsó forduló

A Muravidéki Liga utolsó őszi fordulója a kedvezőtlen időjárási viszonyok és a focipályák állapota miatt a hétvégén elmaradt. Az őszi bajnok Polana lett 32 ponttal, a Lendva-vidék egyedüli képviselője, a hosszúfalui Olimpija a 13. helyen telel 9 ponttal, és a tavaszi idényt megnyitó 14. fordulóban Rakičan csapatával találkozik hazai pályán.

hs

 

Felkapaszkodóban a tekézők

A sereghajtó férficsapatok küzdelmét a lendvai tekézők nyerték a hétvégén, hazai pályán 5:3-ra (3198:3138 fa) verték a maribori DE Vesta felállást. Az összecsapásban újra Šimon és Zadravec remekelt 550 fával, de győzelmet szerzett Potočnik is 547 döntött fával. Radakovič, Horvat és Tisovic az eredményes teljesítmény ellenére párbajában alulmaradt. A lendvai tekézők hét pontjukkal felkapaszkodtak a hatodik helyre.

A nők küzdelme nem az elvárások szerint alakult, hiszen Šoštanj vendégeként 5,5:2,5-re (2921:2745 fa) kikaptak. Pontot szerzett Kovač 516 és Ščap 446 fás teljesítménnyel, míg fél pontot Stanič 485 fás döntetlen párbajeredményével gyűjtött. Steržaj, Hozjan és Sapač a második keleti tekeliga negyedik fordulójában szintén gyengébben teljesített. A vereség ellenére a csapat összesítésben megtartottak a harmadik helyet.  

F.h.m.

 

Elrajtolt a lendvai dartsliga

Múlt csütörtökön elrajtolt az idei nyolccsapatos Lendvai Dartsliga. A 2019/20-as idénynek Koša Denis a felelőse, aki elmondta, a versenyszabályzat idén azzal módosult, hogy a csapatokban csak a Lendvai községben állandó lakcímmel rendelkező versenyzők indulhatnak. Ezzel a résztvevők – a petesházi Bar Extra és Lero Bar, a völgyifalui Kvatro Gal, a pincei Bar West, a kapcai Bar Matko, a gyertyánosi Booo-Bar és a lendvai Retro Bar – is egyetértettek.

A nyitófordulóban a Bar Matko és a Retro Caffe vendéglátóként 10:6-ra (23:18) megverte a Booom Bart és a West Bart, majd a Kvatro Gal I. idegenben győzte le 10:6 (22:15) a Bar Extra csapatát. A Kvatro Gal II. magabiztosan, 11:5-re (26:15) múlta felül a Bar Lero csaptát.

F.h.m.

 

Egy pont Celjéből

A Nafta ifjúsági és serdülő labdarúgócsapata szombaton Celjében a Šampion ellen játszotta az őszi idény utolsó idegenbeli találkozóit. Míg az ifjúsági csapat döntetlent játszott, a serdülők kikaptak.

Bažika Silvester edző ifjúsági csapata 11-esből került hátrányba a 33. percben, amit a fiatal naftások még az első félidőben helyrehoztak és Koščak révén kiegyenlítettek. A második felidőben nem született újabb gól, a mérkőzés végeredménye 1:1 lett. A serdülők a kéttalálatos hátrányból csak szépíteni tudtak. A 70. percben Žganec 11-esből talált a hálóba és állította be a 2:1-es végeredményt.

F.h.m.

 

 

MCSi Design