kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Az első hazai vereség: Nafta 1903 – Koper 0:3 (0:1)

nafta koper4819A bajnokság utolsó őszi fordulójában az éllovas ellen elszenvedte első hazai vereségét a Nafta. A keretből sérülés miatt Paku és Bolla is hiányzott.

A találkozón kezdeményezőbben játszott a hazai felállás és többet is birtokolta a labdát, de a vendégvédelem résen volt és Koper az ellentámadásokra összpontosított.

Az egyik ilyenből lőtt kapufát Baša a 13. percben, majd hamarosan fejjel is próbálkozott, de Raduha kitűnően hárított. Aztán a Oštrek szabadrúgása csattant a másik kapufán, majd Malešević próbálkozása a kapu felett hagyta el a pályát. Egy perccel a félidő vége előtt megsuületett az első koperi gól, Vršič lépett meg a jobb oldalon a védelemtől, a beadott labdát Pejić fejelte hálóba.

A térfélcserét követően sem hagyott alább a Nafta lendülete, de a vendégek egy gyors ellentámadásból Baša révén ismét betaláltak. A hazaiak továbbra is erőteljesen próbálkoztak, de a szervezett védelmen keresztül nem találták meg a gólhoz vezető utat, Ploj ígéretes lövését is mentették a védők a gólvonalról. A mérkőzés végéig a szilárd, jól helyezkedő vendégvédelmet a Nafta nem tudta megtörni, a ráadásban aztán Koper ismét büntetett; Raduha csupán Vršičig ütötte ki a labdát, akiről a hálóba pattant a bőr.

 

 

Novinić Mitja középpályás a meccs után kiemelte, hogy jól felkészültek a Koper elleni mérkőzésre, de szombaton minőségben és tapasztalatban is jobbak voltak a tengerpartiak: „Talán a túlzott győzni akarás miatt kissé kiégtünk, hiszen meg akartuk mutatni, hogy a legjobbak közé tartozunk. Ez most nem sikerült. A hátralévő 11 fordulóban már nincs helye a hibáknak, ha az elsők között akarunk zárni.”

Ahogy a közönség, úgy Sluka vezetőedző is többet várt a mérkőzéstől, de mint elmondta, az ellenfél tudta, hogy kontrákból veszélyeztethet, ami bejött nekik: „A kontrák elleni védekezésben egyéni hibák voltak, a dekoncentrációt pedig büntette az ellenfél.” Az őszi idény teljesítményéről a vezetőedző kifejtette még, hogy a csapat a bajnokság folyamán fejlődött, saját játékot játszott és gólgyártásban is eredményes volt: „Minden mérkőzésen azt próbáltam sulykolni a játékosok fejébe, hogy muszáj a hibákból tanulni. Ha a tavaszi szezonra ezeken a hibákon a játékosok is javítanak és megfelelően felkészülünk a folytatásra, egy jó eredményt még mindig elérhetünk.”

A mérkőzést megtekintette Végh Gábor klubelnök is, akit a céltűzésekről és az akadémia beruházásáról szerettünk volna kérdezni, de szombaton nem nyilatkozott az újságíróknak.

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 600

Játékvezetők: Glažar Roman, Skok Aleš, Burjan Aleksander

Szövetségi ellenőr: Levačič Danilo  

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R., Bizjak, Oštrek (Kamarás 80.), Malešević, Novinić, Živko, Šeruga (Szökrönyös 59.), Rebernik (Ploj 59.), Pirtovšek T., Vinko; edző: Sluka Marian

Koper: Nenezić, Jelić Balta, Vršič, Badžim, Baša, Žužek, Galešić, Djermanović (Vekić 80.), Pejić, Jozinović (Meštrić 88.), Hadžić; edző: Srebrnič Miran

Gólszerző: Pejić (44.), Baša (47.), Vršič (93.)

Sárga lap: Šeruga, Djermanović, Jozinović, Malešević, Pejić

Piros lap: –

 

F.h.m/hs

 

 

MCSi Design