kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

Sportmix - hírek röviden

sport judo5019Eredményes cselgáncsszereplések

A két lendvai dzsúdóklub szombaton Celjében az Ivo Rey Judo Klub által szervezett 40. újévi korosztályos nemzetközi cselgáncstornán vett részt. A jubileumi eseményen mindkét lendvai klub eredményesen teljesített, a versenyzők érmekkel tértek haza.

A Lendvai Judo Klubból a 16 éves korosztályban Kovač Mia (44 kg) mint egyedüli benevezett versenyző párbaj nélkül szerzett aranyérmet, Berki Tiana (57 kg) és Mlinarič Maj (73 kg) az ötödik helyen végzett. A 14 éveseknél Gabor Ria (44 kg) az elődöntőben szenvedett vereséget és a harmadik helyet szerezte meg. A 12 évesek mezőnyében Horvat Karin Isabelle (44 kg) és Horvat Domen (50 kg) a KBV-ből ötödik lett. A korosztályban Sep Sara (52 kg) és Škraban Lana (57 kg) tornagyőzelemnek örülhetett.

 

 

A nemzetközi tornán 280 fiatal cselgáncsozó szerepelt 41 klubból.

Hs

 

A véghajrában elúszott a győzelem

A lendvai Lindau Kosárlabdaklub csapata vasárnap hazai pályán játszotta a Muravidéki Kosárlabdaliga idei utolsó fordulójának találkozóját. A kiélezett és egyenrangú meccset a Lindau az utolsó másodpercekben veszítette el a ljutomeri éllovas, a Lotmerk csapata ellen.

Vasárnap mindkét csapatból hiányoztak a kulcsjátékosok, ennek ellenére küzdelmes meccs folyt a kétnyelvű középiskola tornatermében. Jobban kezdtek a vendégek, akik az első negyedben elhúztak kilenc ponttal. A Lindau a folytatásban lassan ledolgozta hátrányát és minimális kétpontos előnnyel lépett az utolsó negyedbe. A végső szakaszban fej-fej mellett haladt a két csapat, majd az utolsó fél percben Hozjan Tomas pontelőnyhöz juttatta a Lindaut. A múlt heti forgatókönyv azonban ezúttal is megismétlődött: miközben a megbeszéltek alapján a játékosok tartották Preglej Alešt, a Lotmerk legjobb dobóját megfeledkeztek a szintén eredményes Črnjavič Tomažról, aki szép betöréssel a palánk alá került, ahonnan könnyű kétpontos dobáshoz jutott. A Lindaunak öt másodperce maradt az eredmény megfordítására, de a támadást pontatlanul indította a csapat. Az ellenfél elcsípte a labdát és egy hárompontos dobással beállította a 69:73-as (14:23, 18:12, 19:14, 18:24) végeredményt. Izgalmas véghajrában maradt alul Lindau, amely a fél szezont két győzelemmel és négy vereséggel, azaz nyolc ponttal az utolsó előtti, hatodik helyen zárta.

Az idei utolsó mérkőzésen a Lindau legeredményesebb dobója Hozjan Tomas lett 18 pontjával, Zrna Dejan 14, Frančič Dušan 11, Horvatič Sandi 10, Rantaša Denis 9, Gönc Beno 5 és Balaž Tvrtko 2 pontot szerzett a csapatnak. Preglej Aleš 22 ponttal lett a Lotmerk legjobb dobója.

Közel egyhónapos pihenő után a liga 2020. január 4-én folytatódik.

Hs

 

Hárman az élen

A Muravidéki Dartsligában szoros küzdelem bontakozott ki a negyedik fordulóban, amelynek végén három csapat is kilenc ponttal vezeti a tabellát. A múlt heti botlás után a völgyifalui Kvatro Gal I a gyertyánosi Boom Bar ellen győzelemmel tért vissza (9:7). A két vezető csapat összecsapását a kapcai Bar Matko nyerte 10:6-ra a lendvai Retro Caffe vendégeként, amely a vereséggel a negyedik helyre csúszott. A petesházi Extra Bar küzdelme a Kvatro Gal 2 csapattal döntetlen (8:8) eredménnyel végződött, míg a pincei West Bar otthonából elvitte a győzelmet a petesházi Lero Bar (7:9), amivel feljutott a második helyre.

F.h.m.

 

Kétszer maradtak alul

A Muránia Lendvai Röplabdaklub idősebb utánpótlás lánycsapata vasárnap a lendvai tornateremben bonyolította le a selejtező csoportkör utolsó, harmadik tornáját. Ezúttal a házigazda gyengén szerepelt és el kellett ismernie mindkét kihívó túlerejét. Míg a SIP Šempeter ellen küzdelmes játékban 2:1-es (25:19,23:25,15:10), a Formis II ellen sima, 2:0-as (25:11, 25:15) vereséget szenvedett a csapat az 1. Sz. lendvai KÁI tornatermében. A csoportkör befejeztével a Muránia idősebb lánycsapata a 2. ligában folytatja a bajnokságot.

hs

 

Csapatgyőzelmet szerzett a Coal

sport coal5019A petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület fiatal sportolói a hétvégén részt vettek a Juršincin megrendezett 4. Mikulás Minikupán.

A nyíltirányzékú légpuskások idősebb korosztályának versenyén Galambos Milán 180 körrel a második helyen végzett és csupán öt körrel maradt le a kisoveci Kralj Nik után. Húga, Galambos Gréta a fiatalabb lány kategóriában harmadik lett 176 körrel, míg a legfiatalabbak mezőnyében Tot David a második helynek örülhetett. Horvat Matija épp hogy lecsúszott a dobogóról és negyedik lett. A hármas nagyon jól teljesített csapatban, a négycsapatos mezőnyben magabiztos versenygyőzelmet arattak.

hs

 

 

 

MCSi Design